22.oktobris, 17 (559)

AS Grindeks apbalvo zinātnes izcilības un atklāj interaktīvu zinātnei veltītu izstādi

22-10-2018

11. oktobrī, Rīgas Stradiņa universitātē notika AS Grindeks balvu pasniegšanas ceremonija. Tās ietvaros pasniegta D.H. Grindeļa balva par mūža ieguldījumu Latvijas medicīnā un farmācijā un "Zelta Pūces" balva par nozīmīgu veikumu zinātnē, un atklāta interaktīva zinātnei veltīta zīmējumu izstāde "Ar aizrautību dzīvībai".

Lasīt tālāk...

ZINĀMI NOBELA PIEMIŅAS BALVAS EKONOMIKĀ 2018. GADA LAUREĀTI

21-10-2018

Šī gada 8. oktobrī Zviedrijas Karaliskā Zinātņu akadēmija Stokholmā paziņoja, ka "Sveriges Riksbank" Alfrēda Nobela piemiņas balva ekonomikas zinātnē 2018. gadā piešķirta diviem ASV zinātniekiem Viljamam Nordhausam (William D. Nordhaus) un Polam Romeram (Paul M. Romer). Tā piešķirta "par klimata politikas un inovāciju iekļaušanu ekonomiskā attīstībā". Zinātnieki ir izstrādājuši metodes, kas var līdzēt mūsdienu sabiedrības aktuālākā jautājuma - ilgtspējības un ilgtspējīgas ekonomiskās izaugsmes - risinājuma meklēšanā.

Pēdējā atjaunošana 21-10-2018
Lasīt tālāk...

LATVIJAS ZINĀTŅU AKADĒMIJA IZSLUDINA IKGADĒJO KONKURSU “DESMIT GADA ZINĀTNISKIE SASNIEGUMI LATVIJĀ”

21-10-2018

Ar Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) 2018. gada 15. oktobra Prezidija lēmumu tiek izsludināts ikgadējais konkurss "Desmit gada zinātniskie sasniegumi Latvijā".

Pieteikumus konkursam ir tiesīgi iesniegt Izglītības un zinātnes ministrijas Zinātnisko institūciju reģistrā esošie zinātniskie institūti, universitātes, augstskolas, universitāšu fakultātes, kā arī LZA īstenie locekļi.

Pēdējā atjaunošana 21-10-2018
Lasīt tālāk...

LZA ĪSTENO LOCEKĻU KANDIDĀTI

21-10-2018

Zemes efektīva un ilgtspējīga izmantošana bioekonomikas jomu un valsts teritorijas līdzsvarotai attīstībai.

Dr.oec. IRINA PILVERE, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore, profesore, LZA kor. loc. (2010)

Zinātniskā darba galvenie virzieni:

1) dabas resursu, t.sk. zemes efektīva un ilgtspējīga izmantošana bioekonomikas jomu ilgtspējīgai attīstībai mainīgajos klimata apstākļos;

2) Eiropas Savienības (ES) Kopējā lauksaimniecības politika (KLP), tās reformas un realizācijas instrumenti, nodokļu politika;

3) teritoriju, t.sk. lauku vienmērīga un līdzsvarota attīstība.

Pēdējā atjaunošana 21-10-2018
Lasīt tālāk...

PIE LASĪTĀJIEM NONĀK NACIONĀLĀS ENCIKLOPĒDIJAS DRUKĀTAIS SĒJUMS “LATVIJA”

21-10-2018

18. oktobrī, klātesot augstākajām valsts amatpersonām, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ātrijā tika atvērts Nacionālās enciklopēdijas drukātais sējums "Latvija" - populārzinātniska enciklopēdija latviešu valodā.

Pēdējā atjaunošana 21-10-2018
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 11
Powered by Elxis - Open Source CMS