19.novembris, 19 (561)

Apsveikumi

15-11-2018

Zināšanas ir bijušas tās, kas jau gadu tūkstošiem ir virzījušas uz priekšu pasaules civilizācijas attīstību. Latvijas zinātne jau vairāk nekā 200 gadus ir bijusi un arī pēc valsts simtgades svinībām būs tas cēlējspēks, kas nodrošinās mūsu zemes ekonomikas attīstību kā nosacījumu zināšanās balstītas izglītības un zināšanu sabiedrības pastāvēšanai! Latvija no zinātniekiem sagaida inovatīvu domāšanu un sabiedrības augstāko garīgo un intelektuālo vērtību uzturēšanu valstiski visaugstākajā līmenī! Sveicot ikvienu Latvijas dibināšanas 100. gadskārtā, novēlu apzināties atbildību par SAVU valsti!

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis

Foto - J.Brencis

 


Noslēdzies Latvijas Zinātnes padomes 2018. gada otrAIS fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu konkurss

15-11-2018

2018. gada otrais fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu (FLPP) konkurss noslēdzies ar Latvijas Zinātnes padomes 2018. gada 2. novembrī pieņemtajiem lēmumiem par projektu atbalstīšanu, par projektu atbalstīšanu un finansēšanu, kā arī par projektu noraidīšanu. FLPP konkursā sākotnēji tika iesniegti 328 projektu iesniegumi, taču 22 no tiem neatbilstības administratīvajiem kritērijiem dēļ tika noraidīti vai atsauca piedalīšanos konkursā un netika nodoti zinātniskajā izvērtēšanā starptautiskajiem ekspertiem. Projektu zinātniskā izvērtēšana noritēja nepilnus trīs mēnešus, tika izvērtēti 306 projektu iesniegumi.

Lasīt tālāk...

Latvijas Jauno zinātnieku apvienības priekšlikums Latvijas zinātnisko institūciju finansēšanas sistēmas pilnveidei

15-11-2018

Lai turpinātu diskusiju par zinātnes jomas attīstību Latvijā, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības Augstākās izglītības un zinātnes politikas darba grupa ir izstrādājusi aprēķinos un citu valstu pieredzē balstītus priekšlikumus sistēmas pilnveidei. Aktualizējot šo jautājumu jaunās valdības veidošanas procesā, šī gada 22. oktobrī jaunie zinātnieki nosūtīja vēstuli ievēlētajiem politiskajiem spēkiem. Partiju atsaucība ļauj cerēt uz produktīva dialoga veidošanos aktuālo jautājumu risināšanā.

Lasīt tālāk...

Ar Latvijas Zinātņu akadēmijas 2018. gada 15. oktobra Prezidija lēmumu tiek izsludināts ikgadējais konkurss "Desmit gada zinātniskie sasniegumi Latvijā".

15-11-2018

Pieteikumus konkursam ir tiesīgi iesniegt Izglītības un zinātnes ministrijas Zinātnisko institūciju reģistrā esošie zinātniskie institūti, universitātes, augstskolas, universitāšu fakultātes, kā arī LZA īstenie locekļi.

Pieteikumi tiks pieņemti no š.g. 1. novembra līdz 7. decembrim plkst. 15. Iesniegtie pieteikumi tiks izvērtēti līdz š.g. 21. decembrim, bet līdz decembra beigām LZA Prezidijs apstiprinās desmit gada nozīmīgāko sasniegumu sarakstu.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātnieku savienības aicinājums

15-11-2018

Latvijas Zinātnieku savienība aicina uz Latvijas 100 gadu un LZS 30 gadu jubilejai veltīto zinātnisko konferenci
"Kreatoloģija kā radošuma pētniecība no dažādu zinātnes nozaru aspektiem"
2018. gada 30. novembrī plkst 15.00
LZA Portretu zālē  Rīgā, Akadēmijas laukumā 1, 3. stāvā.


Pēdējā atjaunošana 15-11-2018
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 10
Powered by Elxis - Open Source CMS