22.aprīlis, 8 (571)

LZA SENĀTA LĒMUMI

18-04-2019

LZA Senāts 2019. gada 16. aprīļa sēdē nolēma:

1. Piešķirt LZA Senāta Atzinības rakstu LZA goda loceklim Jānim Strupulim par ilggadīgu radošu sadarbību ar Latvijas Zinātņu akadēmiju un zinātnieku attēlojumu medaļās un portretos.

2. LZA Valdei kopā ar amatpersonām, dienesta personālu un IZM struktūrvienībām savlaicīgi sagatavot atbildes audita ieteikumu ieviešanai.

3. Izsludināt vakances jaunu 2019. gada Rudens pilnsapulces jaunu locekļu vēlēšanām.

LZA Senāta priekšsēdētājs Jānis Stradiņš
LZA Senāta zinātniskā sekretāre Alma Edžiņa

Pēdējā atjaunošana 18-04-2019
Lasīt tālāk...

LATVIJAS VALSTS AUGSTĀKIE APBALVOJUMI - LZA ĀRZEMJU LOCEKĻIEM KARLAM PAJUZALU UN LEMBITAM VABAM

18-04-2019

Ordeņu kapituls 2019. gada 8. aprīlī nolēma piešķirt Atzinības krusta IV šķiru un iecelt par ordeņa virsnieku Tartu Universitātes profesoru, Latvijas Zinātņu akadēmijas ārzemju locekli Karlu Pajuzalu (Karl Pajusalu), kā arī piešķirt Atzinības krusta V šķiru un iecelt par ordeņa kavalieri valodnieku un tulkotāju, Latvijas Zinātņu akadēmijas ārzemju locekli Lembitu Vabu (Lembit Vaba).

Augstākie valsts apbalvojumi pasniegti Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Ivetas Vējones kundzes valsts vizītes Igaunijas Republikā laikā 2019. gada 9.-11. aprīlī.


LATVIJAS UN IGAUNIJAS ĀRLIETU MINISTRIJU VALODU BALVU PIEŠĶIR LATVIEŠU DZEJNIEKAM UN ATDZEJOTĀJAM LZA GODA LOCEKLIM GUNTARAM GODIŅAM

18-04-2019

2019. gada 10. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs kopā ar Igaunijas ārlietu ministru Svenu Mikseru (Sven Mikser) Igaunijas galvaspilsētā Tallinā pasniedza ikgadējo Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvu. Par igauņu eposa "Kalevdēls" tulkojumu latviešu valodā šogad Valodu balva tika pasniegta dzejniekam un atdzejotājam Guntaram Godiņam.

Lasīt tālāk...

LZA IZSLUDINA JAUNAS VAKANCES

18-04-2019

Atbilstoši LZA Statūtu punktam 3.8.1.1. LZA Senāts izsludina sekojošas vakances 2019. gada Rudens pilnsapulces jaunu locekļu vēlēšanām:

1. LZA īstenajiem locekļiem - 4 vakances

2. LZA ārzemju locekļiem - 4 vakances

Lasīt tālāk...

Bioekonomika var dot ilgtspējai nepieciešamo līdzsvaru

18-04-2019

Valsts pētījumu programmā "Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai" ietilpstošajā projektā "Latvijas valsts un sabiedrības izaicinājumi un to risinājumi starptautiskā kontekstā - INTERFRAME-LV" (vadītāja akadēmiķe Baiba Rivža) Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) sadarbībā ar Eiropas Komisijas par koordinācijas, prognožu un padomdevēja struktūru atzīto Lauksaimniecības pētniecības pastāvīgo komiteju (SCAR, Standing Committee on Agricultural Research) un ar Latvijas Zemkopības ministrijas, Lietuvas Lauksaimniecības ministrijas un Igaunijas Lauku lietu ministrijas atbalstu organizētais forums 2019. gada 4. un 5. aprīlī bija veltīts bioekonomikai. Vairāk nekā 10 valstu zinātniekus un prakses jomas pārstāvjus pasākumā uzrunāja neklātienē zemkopības ministrs Kaspars Gerhards un klātienē LZA prezidents Ojārs Spārītis. 

Pēdējā atjaunošana 18-04-2019
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 14
Powered by Elxis - Open Source CMS