11.novembris, 18 (581)

Sveicam jubilārus!

8-11-2019

 4. novembrī - LZA ārzemju locekli Jarlu VIKBERGU!
17. novembrī - LZA goda doktoru Jerži MIHNU!
19. novembrī - LZA goda locekli Karinu PĒTERSONI!
22. novembrī - LZA īsteno locekli Donātu ERTU!
28. novembrī - LZA ārzemju locekli Rihardu VILLEMSU!

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija


SVEICAM AKADĒMIĶUS AR VALSTS AUGSTĀKĀ APBALVOJUMA PIEŠĶIRŠANU!

8-11-2019

Valsts apbalvojumi - Triju Zvaigžņu ordenis, Viestura ordenis un Atzinības krusts - piešķirti 74 sabiedrības pārstāvjiem, liecina otrdien, 29. oktobrī, publicētie Ordeņu kapitula paziņojumi oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Apbalvoto vidū ir četri Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi. Sveicam!

Ordeņu kapituls 2019. gada 18. oktobrī nolēma par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā apbalvot ar Triju Zvaigžņu ordeni un iecelt par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri vēsturnieku, ilggadējo Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes profesoru, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi, Dr.habil.hist. Inesi Feldmani, vēsturnieku, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes profesoru, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi, Dr.hist. Ēriku Jēkabsonu, Vācijas Bundestāga vēsturnieku, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes profesoru, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi, Dr.habil.hist. Aivaru Strangu, kā arī par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku: Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes profesoru, Lietišķās ķīmijas institūta direktoru, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi, Dr.habil.chem. Valdi Kamparu.


Latvijas Zinātņu akadēmijas RUDENS PILNSAPULCE

8-11-2019

Ceturtdien, 2019. gada 21. novembrī, plkst. 14.00
LZA Portretu zālē
Rīgā, Akadēmijas laukumā 1, 3. stāvā

Lasīt tālāk...

EIROPAS INVESTĪCIJU BANKAS PĀRSTĀVJI, LZA PREZIDENTS, LU REKTORS UN LU STRATĒĢIJAS PADOMES PRIEKŠSĒDĒTĀJS PĀRRUNĀ STARPVALSTU ZINĀTNES ATTĪSTĪBAS PROGRAMMU 2021. - 2027. GADIEM

8-11-2019

30. oktobrī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) noritēja LZA prezidenta Ojāra Spārīša, Latvijas Universitātes (LU) rektora pienākumu izpildītāja Indriķa Muižnieka un LU Stratēģijas padomes priekšsēdētāja Andreja Ērgļa tikšanās ar Eiropas Investīciju bankas (EIB) publiskā sektora nodaļas vadītāju Baltijas valstīs un Ziemeļeiropā Rafalu Ribacki (Rafal Rybacki).

Lasīt tālāk...

ZIEMEĻVALSTU LAUKSAIMNIECĪBAS ZINĀTNIEKU ASOCIĀCIJAS (NJF) TIKŠANĀS LATVIJAS ZINĀTŅU AKADĒMIJĀ

8-11-2019

Oktobra pēdējās dienās, 29. un 30. oktobrī LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļa un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija organizēja Ziemeļvalstu Lauksaimniecības zinātnieku asociācijas (NJF) vadības tikšanos Rīgā.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 18
Powered by Elxis - Open Source CMS