23.decembris, 21 (584)

Apsveikums

22-12-2019


JAUNIEVĒLĒTIE LATVIJAS ZINĀTŅU AKADĒMIJAS LOCEKĻI SAŅEM DIPLOMUS

21-12-2019

18. decembrī, šī gada pēdējā Latvijas Zinātņu akadēmijas sēdē, svinīgā ceremonijā LZA prezidents Ojārs Spārītis un IZM  Izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs pasniedza diplomus jaunievēlētajiem LZA locekļiem: akadēmiķiem Kristapam Jaudzemam un Andrim Zeltiņam; korespondētājlocekļiem Solveigai Krūmiņai-Koņkovai, Gunai Laganovskai, Gustavam Latkovskim, Andim Lazdiņam, Dagnijai Ločai,  Ērikai Nazarukai, Līgai Paurai, Unai Riekstiņai, Sandrim Ručevskim, Arnim Saukam, Andrim Šutkam, Laimonam Začam; ārzemju loceklei Monikai Mihališinai (Monika Michaliszyn, Adama Mickeviča Universitāte, Polija) un goda loceklim Vitoldam Mašnovskim.

Pēdējā atjaunošana 21-12-2019
Lasīt tālāk...

STARPTAUTISKA ZINĀTNISKA KONFERENCE PAR PIEDAUGAVAS VĒSTURI UN ARHEOLOĢIJU BALTKRIEVIJĀ

21-12-2019

No 19. līdz 22. novembrim Minskā un Polockā notika Baltkrievijas Nacionālās Zinātņu akadēmijas Vēstures institūta un Polockas universitātes rīkotā starptautiskā zinātniskā konference "Piedaugavas vēsture un arheoloģija". Konferencē piedalījās vēsturnieki un arheologi no Krievijas, Latvijas un Baltkrievijas. Darbs noritēja divās sekcijās: "Piedaugava aizvēsturē un viduslaikos" un "Piedaugavas vēsture 16.-20. gs." Konferences tēma atspoguļo baltkrievu vēsturnieku vēlmi paplašināt sadarbību ar kaimiņzemju, īpaši Latvijas, vēsturniekiem. Zinātniskie kontakti starp Latvijas un Baltkrievijas vēsturniekiem, īpaši arheologiem pēdējās desmitgadēs bijuši epizodiski. Abu valstu vēsturē ir daudz saskares punktu, tādējādi ieguvējas no sadarbības paplašināšanas un zināšanu un pieredzes apmaiņas būtu abas puses.

Lasīt tālāk...

PASNIEGTAS 2019. GADA BALVAS ENERĢĒTIKĀ

21-12-2019

Jaunie zinātnieki un enerģētikas eksperti 12. decembrī bija ikgadējā Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) un AS "Latvenergo" Gada balvas enerģētikā pasniegšanas pasākuma uzmanības lokā. Izceļot Latvijas jaunākās zinātnieku paaudzes darbu, tika apbalvoti izcilāko studiju darbu un pētījumu autori, kā arī godināti cilvēki, bez kuriem Latvijas mūsdienu enerģētikas attīstība nav iedomājama. Pasākuma laikā noritēja debates par atjaunojamās enerģijas iespējam RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēnu skatījumā.

Lasīt tālāk...

PIEŠĶIRTA SOLOMONA HILLERA VĀRDĀ NOSAUKTĀ ĶĪMIJAS ZINĀTŅU DOKTORA BALVA

21-12-2019

Jau piekto reizi AS "Olainfarm" sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) un nodibinājumu „Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds" izsludināja konkursu jaunajiem doktoriem par sasniegumiem ķīmijā. Darbus varēja iesniegt organiskās ķīmijas nozaru doktori, kuri aizstāvējuši savu disertāciju pēdējo piecu gadu laikā. Šogad balvu ieguva Dr.chem. Artis KINĒNS, kurš šogad veiksmīgi aizstāvēja savu promocijas darbu "Lewis base catalysis by Chiral dmap species" Latvijas Universitātē.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS