24.februāris, 4(588)

IKGADĒJO LĪGUMU PAR SADARBĪBU ZINĀTNĒ PARAKSTĪJUSI ZM, LZA UN LLMZA

21-02-2020

Trešdien, 12. februārī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) prezidente Baiba Rivža parakstīja ikgadējo Līgumu par sadarbību, lai nodrošinātu nepārtrauktu un intensīvu savstarpējo sadarbību.


No kreisās: zemkopības ministrs K. Gerhards, LLMZA prezidente B. Rivža, LZA prezidents O. Spārītis pēc līguma parakstīšanos

Foto – Zemkopības ministrija

Lasīt tālāk...

LZA SENĀTA LĒMUMS

21-02-2020

LZA Senāts 2020. gada 11. februāra sēdē nolēma:

1. Apstiprināt LZA Statūtu grozīšanas komisiju, iekļaujot tajā LZA zinātņu nodaļu priekšsēdētājus, akadēmijas prezidentu, LZA goda locekli Jāni Osi un akadēmiķi Oļģertu Dumbrāju un juristus - akadēmiķus Tālavu Jundzi un Kalvi Torgānu un LZA korespondētājlocekli Ringoldu Balodi.

2. Sagatavot LZA Statūtu grozījumu projektu līdz 2020. gada 1. oktobrim.

LZA Senāta priekšsēdētāja p.i. Tālavs Jundzis
LZA Senāta zinātniskā sekretāre Alma Edžiņa


LU AKADĒMISKĀ BIBLIOTĒKA AICINA UZ AKADĒMIĶA JĀŅA STRADIŅA ATCERES PĒCPUSDIENU

21-02-2020

Piektdien, 6. martā, plkst. 16.00 Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā bibliotēkā notiks akadēmiķa Jāņa Stradiņa (1933-2019) atceres pēcpusdiena "Akadēmiķis Jānis Stradiņš mūsu līdzgaitās", ko rīko LU Akadēmiskā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA). Pasākumā piedalīsies LZA korespondētājloceklis Pēteris Stradiņš, lai kolēģu un draugu vidū pārrunātu Jāņa Stradiņa piemiņas ieceres.


PAR TIESVEDĪBU AR SIA "RĪGAS KONCERTZĀLE" CESIONĀRU JURI MILLERU

21-02-2020

Precizējot portālā tautaruna.nra.lv un sociālajos tīklos publicēto informāciju, Latvijas Zinātņu akadēmija informē, ka 11. februārī Zemgales rajona tiesa Bauskā ir pasludinājusi pārtraukumu tiesas procesā tiesas būves ekspertīzes nozīmēšanai objektā Rīgā, Akadēmijas laukumā 1 (Lielā konferenču zāle un palīgtelpas).


JĀ - REFORMĀM UN DIALOGAM, NĒ - REFORMU DEVALVĒšanai UN SASTEIGTIEM, NEIZSVĒRTIEM RISINĀJUMIEM

21-02-2020

Šī ir viena no atziņām, kas izskanēja Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidenta Ojāra Spārīša 19. februārī, LZA Senāta zālē sasauktajā preses konferencē. Tās rīkošana bija reakcija uz iepriekšējā dienā Ministru kabinetā akceptēto Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) konceptuālo ziņojumu par augstskolu iekšējās pārvaldības modeļa maiņu un procesu, kas pavadīja gan paša dokumenta tapšanu, gan tā pieņemšanu. Preses konferencē piedalījās Rektoru padomes priekšsēdētāja, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) rektore, profesore Rūta Muktupāvela, Latvijas Universitāšu asociācijas priekšsēdētājs, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors, profesors Aigars Pētersons, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors, profesors Leonīds Ribickis, Latvijas Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētājs, profesors Jānis Vētra, Latvijas Universitātes (LU) ievēlētais, bet MK neapstiprinātais rektors, profesors Indriķis Muižnieks un IZM ieceltais LU rektora pienākumu izpildītājs, profesors Gvido Straube.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 14
Powered by Elxis - Open Source CMS