Jaunumi

Latvijas reģionos veidos inovācijas centrus izglītībai STEM jomās

26-11-2019

Cēsu, Daugavpils, Liepājas un Ventspils pašvaldības sadarbībā ar Norvēģijas zinātnes centriem un Latvijas augstskolām un pētniecības organizācijām veidos inovācijas centrus, kuru uzdevums būs veicināt skolēnu karjeras izvēli un zināšanu attīstību STEM (Science, Tehnology, Engineering and Mathematics - zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes, matemātika) jomās, izstrādājot un īstenojot jaunas interešu izglītības programmas skolēniem, studentiem un skolotājiem.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmija un Latvijas Universitāte slēdz sadarbības līgumu

25-11-2019

Ar mērķi vairot sabiedrības labumu, otrdien, 19. novembrī, tika noslēgts sadarbības līgums starp Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) un Latvijas Universitāti (LU). Līgumu, kurš stājas spēkā kopš parakstīšanas brīža uz trim gadiem, parakstīja LZA prezidents Ojārs Spārītis un LU rektora p.i. Indriķis Muižnieks.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātnes padomes fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu konkursā finansēti 47 projekti

22-11-2019

Latvijas Zinātnes padome publiskojusi fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu konkursā finansēto projektu sarakstu. Kopā finansēti 47 projekti (t.i. 12% no kopējā projektu iesniegumu skaita vai 17% no virs kvalitātes sliekšņa novērtēto projektu iesniegumos pieprasītās summas). Zinātniskajā izvērtēšanā nodoti tika 387 projektu iesniegumi.

Detalizēta informācija - LZP mājaslapā.


“Par mirdzumu ilgtspējas dokumentos...” Intervija ar Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentu Ojāru Spārīti

19-11-2019

Laiku pa laikam sabiedrībā parādās modes vārdi, kuru lietošana ir it obligāta, lai runātāju uzskatītu par gudru un modernu. Patlaban šāds vārds ir "ilgtspējība". Kā rīkoties, lai ilgtspējīgi - ar skatu nākotnē un domājot par nākamajām paaudzēm - šim vārdam būtu paliekoša un saprotama jēga?

Lasīt tālāk...

Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas balvu saņem akadēmiķis Juris Purāns

18-11-2019

Rīgas domes svinīgajā sēdē 18. novembrī tika pasniegta Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balva. To saņēma LZA akadēmiķis Juris Purāns par fundamentāliem sinhronā starojuma pētījumiem un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē.

Pēdējā atjaunošana 19-11-2019
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 82 - 90 no 612
Powered by Elxis - Open Source CMS