23.marts, 6(590)

LU Cietvielu fizikas institūts izsludina konkursu uz akadēmiskajiem amatiem

25-03-2020

KONKURSS

LU Cietvielu fizikas institūts izsludina konkursu uz akadēmiskajiem amatiem :

Materiālu fizikā (dabaszinātnes)       - vadošais pētnieks - 1 štata vieta;
                                                           -zinātniskais asistents - 1 štata vieta. 

Pēdējā atjaunošana 2-04-2020
Lasīt tālāk...

LZA PREZIDENTA OJĀRA SPĀRĪŠA PAZIŅOJUMS

20-03-2020

Godātie LZA prezidija un Senāta locekļi, īstenie, ārzemju, goda un korespondētājlocekļi!

Saskaņā ar jaunākajiem Latvijas Republikas Ministru kabineta lēmumiem par pulcēšanās ierobežojumiem COVID-19 vīrusa epidēmijas apkarošanas sakarā līdz šī gada 14. aprīlim vai turpmākajiem Latvijas valdības rīkojumiem atceļu VISAS Latvijas Zinātņu akadēmijas publiskās darbības - lekcijas, sanāksmes, nodaļu, darba grupu un ekspertu sapulces, kā arī 2. aprīlī izziņoto Pavasara pilnsapulci.

Lasīt tālāk...

LZA SENĀTA LĒMUMI

20-03-2020

LZA Senāts 2020. gada 10. marta sēdē nolēma:

1. Piešķirt LZA Senāta Atzinības rakstu daudzsējumu sporta enciklopēdijas "Olympic Encyclopedia" autoram Genadijam Maričevam par Latvijas sporta vēstures pētījumiem.

2. Piešķirt LZA Senāta Atzinības rakstu Latvijas Olimpiskajai komitejai un tās prezidentam Aldonim Vrubļevskim par daudzsējumu sporta enciklopēdijas "Olympic Encyclopedia" sagatavošanu un izdošanu.

Lasīt tālāk...

LZA ĢENERĀLSEKRETĀRS ANDREJS SILIŅŠ PAR LZA DARBĪBU 2019. GADĀ

20-03-2020

Tēzes referātam LZA pilnsapulcē

1. Sagatavota Gadagrāmata 2020, kurā ir sniegts vispusīgs Akadēmijas iepriekšējā gada darbības atspoguļojums. Gadagrāmatu paredzēts izsniegt LZA locekļiem pirms Pavasara pilnsapulces. Vislielākā pateicība Gadagrāmatas gatavotājiem un visiem LZA pienākumu pildītājiem.

2. Angļu valodā sagatavots informatīvs materiāls par LZA darbību 2019. gadā, kurā ir iekļauti ārzemju partnerus interesējoši materiāli.

Lasīt tālāk...

MĒRĶIS AR LATVIJAS ZINĀTNIEKU PĒTĪJUMIEM IEPAZĪSTINĀT UN IEINTERESĒT SADARBĪBAI PASAULES ZINĀTNIEKUS

20-03-2020

Latvijas Valsts prezidents un Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis Egils Levits ievada uzrunā nule iznākušajai Latvijas Zinātņu akadēmijas gadagrāmatai 2020 angļu valodā ir nepārprotams: "Latvijas Zinātņu akadēmija manā skatījumā ir sociāli atbildīga zinību institūcija. Moderna un atvērta institūcija. Tās uzdevumi aptver plašu darbības loku - no sabiedrības izpratnes veicināšanas par šī brīža zinātnes sasniegumiem līdz jaunatnes iedvesmošanai par labu karjerai zinātnē. Būt par zinātnieku - šī privilēģija iet roku rokā ar atbildību pret Latvijas sabiedrību un nodokļu maksātājiem. Atbildību izplatīt jaunākos pētījumu rezultātus Latvijas zinātnē, izskaidrot to pielietojamību un celt sabiedrības informētību par specifiskiem zinātnes aspektiem. Kā izcilāko zinātnieku apvienībai akadēmijai jākalpo par iedvesmas un zināšanu avotu jaunatnei".

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 15
Powered by Elxis - Open Source CMS