1.jūnijs, 11(595)

Sveicam jubilejā!

29-05-2020

1. jūnijā - LZA ārzemju locekli Nikodēmu BOJĀRU!
7. jūnijā - LZA īsteno locekli Edgaru SŪNU!
9. jūnijā - LZA korespondētājlocekli Aivaru BĒRZIŅU!
9. jūnijā - LZA goda locekli Ainu NAGOBADS-ĀBOLU!
13. jūnijā - LZA īsteno locekli Gunti ZEMĪTI!
15. jūnijā - LZA goda doktoru Andri SALTUPU!
18. jūnijā - LZA īsteno locekli Valdi BĒRZIŅU!
22. jūnijā - LZA ārzemju locekli Ēriku ROZNERU!
23. jūnijā - LZA korespondētājlocekli Birutu BANKINU!
30. jūnijā - LZA goda doktoru Egilu LEVITU!

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija


DISKUSIJA PAR MINISTRU KABINETA AKCEPTĒTAJIEM GROZĪJUMIEM AUGSTSKOLU LIKUMĀ

29-05-2020

Šī gada 19. maijā tiešsaistes režīmā un klātienē LZA Portretu zālē pulcējās vairāk nekā desmit Latvijas augstākās izglītības iestāžu vadītāji, lai diskutētu par Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajiem un MK akceptētajiem grozījumiem Augstskolu likumā. Diskusiju rosināja LZA. "Ir pilnīgi nepieņemami, ka demokrātiskā un, gribētos ticēt, tiesiskā sabiedrībā tik svarīgs jautājums kā augstskolu pārvaldība, visa Latvijas augstākās izglītības un zinātnes sistēma tiek reformēta ne tikai nekonsultējoties ar reformā tieši iesaistīto nozari un sociālajiem partneriem, bet pat, varētu teikt, visi ekspertu un nozares speciālistu ieteikumi tiek klaji ignorēti," norāda LZA prezidents, akadēmiķis Ojārs Spārītis, uzsverot, ka jau vairākus mēnešus nozare ļoti aktīvi iesaistījās topošo likuma grozījumu izstrādē, sagatavojot motivētus priekšlikumus, "taču, neraugoties uz visai plašajām diskusijām pašu nozares dalībnieku vidū un bažām par reformas kvalitāti, grozījumi likumā tiek virzīti tālāk - uz pieņemšanu Saeimā. Augstskolu, LZA, arodbiedrību, pašvaldību, uzņēmēju un pat KNAB argumenti faktiski nav ņemti vērā," šādas diskusijas nepieciešamību pamato LZA vadītājs.

Lasīt tālāk...

VALSTS AUGSTĀKAJĀM AMATPERSONĀM NOSŪTĪTS LZA, LATVIJAS REKTORU PADOMES UN LATVIJAS UNIVERSITĀŠU ASOCIĀCIJAS KOPĪGAIS PAZIŅOJUMS PAR GROZĪJUMIEM AUGSTSKOLU LIKUMĀ

29-05-2020

Šī gada 26. maijā Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam, Latvijas Republikas Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam, Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei, Latvijas Republikas Saeimas frakcijām un deputātiem, kā arī izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai un plašsaziņas līdzekļiem nosūtīts Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Rektoru padomes un Latvijas Universitāšu asociācijas kopīgais paziņojums par grozījumiem Augstskolu likumā. Publicējam paziņojuma tekstu.

Pēdējā atjaunošana 29-05-2020
Lasīt tālāk...

LĪDZ 15. JŪNIJAM VAR IESNIEGT LATVIJAS ZINĀTŅU AKADĒMIJAS JAUNO LOCEKĻU KANDIDĀTU PIETEIKUMUS

29-05-2020

Neraugoties uz ierobežojumiem, ko katras iestādes, arī Latvijas Zinātņu akadēmijas, darbībā izraisījusi ārkārtas situācija, jauno locekļu kandidātu pieteikumu iesniegšanas termiņš nav mainīts, un 2020. gada vēlēšanām izvirzīto LZA jauno locekļu kandidātu pieteikumi jāiesniedz līdz 15. jūnijam!

Pēdējā atjaunošana 29-05-2020
Lasīt tālāk...

JĀNIS STREIČS: “APDOMĀJIET SAVU RĪCĪBU, LAI CITIEM NO TĀS NAV JĀCIEŠ!”

29-05-2020

Intervija ar režisoru, LZA goda locekli Jāni Streiču (Jānis Streičs: "Apdomājiet savu rīcību, lai citiem no tās nav jācieš!", 2020. gada 21. maijs). Intervijas fragments publicēts ar Delfi Plus atļauju. Pilnu interviju lasiet "DELFI plus".

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 15
Powered by Elxis - Open Source CMS