4.februāris 3(358)

Zinātnes Vēstnesis

2008. gada  4. februāris: 3 (358)     ISSN 14076748

________________________________________________________

Latvijas Zinātnes padomes, Latvijas Zinātņu akadēmijas un Latvijas Zinātnieku savienības laikraksts

_____________________________________________

Numura saturs

Sveicam!

Jautājam ministrei

Parakstīts sadarbības protokols par 2008.gada stipendijām “Sievietēm Zinātnē”

LZP Starptautisko pasākumu finansējums 2008. gada februārī

Latvijas Zinātnes padomē

IN MEMORIAM Igors KIRKO (16.04.1918–26.11.2007)

Atceroties bijušo Fizikas institūta direktoru Igoru I.Kirko

Nacionālais raksturs

Aizstāvēšana


Sveicam!

30-04-2008
 

LZA goda doktoram

EDGARAM KATAJAM 85

Fama eius evecta est insulas. Viņa slava ir izplatījusies tālu aiz salas robežām.

Sveicam jubilejā, vēlam veselību, enerģiju un izsakām nesatricināmu pārliecību, ka senais latīņu “spārnotais teiciens” vislabāk raksturo mūsu augsti godāto Edgaru Kataju !

Patiesā cieņā un sirsnībā

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Juris Ekmanis
LZA Senāta priekšsēdētājs
Jānis Stradiņš
LZA HSZN priekšsēdētājs akadēmiķis
Tālavs Jundzis

Pēdējā atjaunošana 30-04-2008

Jautājam ministrei

30-04-2008

zv/zv358-1.jpg
Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe un LZA prezidents
J.Ekmanis Latvijas Zinātņu akadēmijā
A.Edžiņas foto

Jaunu ministru daudzi vēlas intervēt, it īpaši, ja ministrs vada tādu nozari, kurā katrs jūtas speciālists, jo kas var būt vieglāk, kā neklātienē mācīt un audzināt (kuš, šo vārdu, izrādās, mūsu izglītības sistēmā lietot nedrīkst) kaimiņu, paziņu un vispār – svešus bērnus. 28. janvārī “Latvijas Avīze” triju žurnālistu sastāvā, starp kuriem, pēc jautājumiem spriežot, toni uzdeva bijušā LKP CK izdevuma “Lauku Avīze” izlolotājs un ilggadīgais redaktors Voldemārs Krustiņš, rubrikā “Redakcijas viesis” publicēja plašu interviju ar jauno izglītības un zinātnes ministri Dr.habil. Tatjanu Koķi. Intervija saucas “Jaunā ministre sola arī audzināt”. Taujāts gan par Valsts kontroles pārbaužu rezultātiem un dažādām citādām pārbaudēm, par Latvijas vēstures mācīšanu skolā, par aizliegumu nodarbināt skolēnus ar jebko, kas nav mācības, par Valsts valodas politikas departamentu Izglītības un zinātnes ministrijā un vēl daudz ko citu. Pārpublicējam tās Tatjanas Koķes atbildes, kas atklāj, cik zinātniski pamatotas un pārbaudītas bijušas daudzās izglītības reformas, kas mūs novedušas tur, kur esam – skolēni demokrātiski metušies uz humanitārajām zinībām un pēc studijām papildina bezdarbnieku rindas, tehniskajās fakultātēs jāsāk bezmaz ar ābeces gudrībām un arī tad līdz pirmajam jaungadam tiek labi ja puse. Latvijas vēsturi mācās, bet Latviju neiemīl utt. Piedāvājam dažus intervijas fragmentus.

Pēdējā atjaunošana 30-04-2008
Lasīt tālāk...

Parakstīts sadarbības protokols par 2008.gada stipendijām “Sievietēm Zinātnē”

30-04-2008
 

30.janvārī Izglītības un zinātnes ministrijā tika parakstīts sadarbības protokols par 2008.gada L`ORÉAL Latvijas stipendijām Sievietēm Zinātnē” ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) atbalstu.

Sadarbības protokolu parakstīja izglītības un zinātnes ministre, UNESCO LNK viceprezidente Tatjana Koķe, LZA prezidents Juris Ekmanis un L’ORÉAL Baltic ģenerāldirektors Eriks Delamars.

Stipendijas tiek piešķirtas L’ORÉAL Grupas un UNESCO starp­tautiskās programmas “Sievietēm Zinātnē” (For Women In Science) ietvaros.

Pēdējā atjaunošana 30-04-2008
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS