Par LZA

Papildinājies EKOSOC-LV grāmatplaukts

1-10-2018

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Senāta zālē 27. septembrī tika atvērtas vēl divas Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV („Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai - jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai") ietvaros sagatavotas monogrāfijas, tādējādi papildinot no 10 projektiem sastāvošās VPP vienoto grāmatplauktu.

Lasīt tālāk...

VPP EKOSOC- LV pētījumu rezultāti Starptautiskā konferencē Šauļu universitātē (Lietuvā)

25-09-2018

11. Starptautiskajā konferencē Šauļu universitātē Latviju pārstāvēja LZA akadēmiķe Baiba Rivža un  5 LLU doktoranti. Lietuvas un ārzemju kolēģi tika  Iepazīstināti ar VPP EKOSOC -LV pētījumu rezultātiem. B. Rivža Plenārsēdē  stāstīja par Latvijas nākotnes attīstības scenārijiem. Doktoranti sekcijās ziņoja: E.Bišere par uzdevumiem profesionālās izglītības pilnveidē, E. Jansons analizēja reģionālo augstskolu devumu, B. Paševica vērtēja mūsu veselības sistēmas jaunievedumus,  E. Uļjanova- amatnieku īso ķēžu veidošanas nosacījumus, bet U. Plūmīte rosināja plašāk izmantot atrakciju parkus Latvijā.

Pēdējā atjaunošana 27-09-2018
Lasīt tālāk...

VPP EKOSOC- LV pētījumu rezultātu apkopojums divās jaunās zinātnieku grāmatās par Latvijas sabiedrību

20-09-2018

Dienasgaismu ceturtdien, 27. septembrī plkst. 10 ieraudzīs, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pētnieku - sociologu, ekonomistu, psihologu, filozofu, sociālantropologu un komunikācijas speciālistu veidotas, divas jaunas grāmatas: „Nemiers ar plurālismu. Sociālā rīcība Latvijā" (red. RSU profesors Sergejs Kruks) un „Sociālais kapitāls un darbinieku finansiālā līdzdalība uzņēmuma konkurētspējas un inovāciju veicināšanā" (red. RSU prof. Inna Dovladbekova un Latvijas Universitātes prof. Ērika Šumilo).

Papildu informācija (pdf)


Viedie risinājumi lauksaimniecībā un mežsaimniecībā. Ar EKOSOC-LV atbalstu un līdzdalību noritējis II Ekonomikas forums par digitalizāciju

12-09-2018

Š.g. 7.- 8. septembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā norisinājās II Eiropas - Latvijas Ekonomikas forums "INDUSTRIĀLĀ Revolūcija 4.0.: digitālā ekonomika, datu drošība un atbilstības labā prakse", ko organizēja LZA Ekonomikas institūts ar aktīvu Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV iesaisti. Latvijas kā viedvalsts izaugsme ir arī EKOSOC-LV pētījumu objekts un sasaucas ar foruma tēmu un saturu, kurā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) tika izceltas kā visās tautsaimniecības nozarēs izmantojams attīstības instruments.

Lasīt tālāk...

VPP ECOSOC - LV pētījumu rezultātu prezentācija 5. Starptautiskā konferencē SGEM Sociālajās zinātnēs un mākslā Albenā (Bulgārija)

3-09-2018

Albenā (Bulgārija) no 24. līdz 31. augustam notika Starptautiskā konference SGEM Sociālajās zinātnēs un mākslā, kura šogad svin 5 gadu jubileju. VPP EKOSOC tika pārstāvēta ar referātu konferences Plenārsēdē (B. Rivža) un ar 3 pētījumu rezultātu ziņojumiem Ekonomikas un tūrisma sekcijā (B. Rivža un Z. Vītoliņa).  Konferences dalībnieki tika informēti par VPP EKOSOC-LV aktivitātēm un pētījumu rezultātiem Latvijā, kā arī par turpmākajiem plāniem. Akadēmiķe B. Rivža saņēma Balvu un Atzinības rakstu par labāko referātu konferencē, kā arī Atzinību un rakstu disku par sekcijas vadību.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS