Par LZA

Izdota grāmata "Collaboration Synergy of ICE and EKOSOC-LV Projects"

23-01-2017

LLU izdota grāmata "Collaboration Synergy of ICE and EKOSOC-LV Projects" [Projektu ICE un VPP EKOSOC-LV sadarbība un sinerģija], kas ir Zviedru institūta tematiskās partnerības projekta "Innovation. Creativity. Equality." (ICE) un Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV kopdarba rezultāts.

Pēdējā atjaunošana 24-01-2017
Lasīt tālāk...

Doktora grādu ekonomikas zinātnē iegūst VPP EKOSOC-LV pētniece Līva Griņeviča

20-12-2016

2016. gada 16. decembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē  promocijas darbu "Jauniešu bezdarba ietekmējošo faktoru analīze Latvijā" sekmīgi aizstāvējusi Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas zinātniskā sekretāre, valsts pētījumu programmas (VPP) EKOSOC-LV pētniece Līva Griņeviča, iegūstot doktora grādu ekonomikas zinātnē. Promocijas darba zinātniskā vadītāja ir VPP EKOSOC-LV vadītāja, profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža.

Lasīt tālāk...

EASAC Circular Economy koncepcijas izstrādes otrais posms – VPP EKOSOC-LV ieguldījums apļveida ekonomikas attīstībā Eiropā

6-12-2016

Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV vadītāja, LZA akadēmiķe Baiba Rivža kā līdzautore piedalījusies Eiropas akadēmiju Zinātniskās  Konsultatīvās padomes (EASAC) vadītajā apļveida ekonomikas (Circular Economy) koncepcijas izstrādē.

Pēdējā atjaunošana 6-12-2016
Lasīt tālāk...

Projekta 5.2.8. pētnieki piedalās konferencē Estešundā, Zviedrijā

6-12-2016

Projekta 5.2.8. pētnieki piedalās konferencē Estešundā, Zviedrijā
(Atziņas no UNECSO radošo pilsētu tīkla sanāksmes, konferences)

Laikā no 2016.gada 14.-16.septembrim Zviedrijas pilsēta Estešunda (Östersund) rīkoja UNESCO Creative Cities Network pārstāvju tikšanos. Šo pasākumu ievadīja Viduszviedrijas universitātes organizēta starptautiska konference Valuing and Evaluating Creativity for Sustainable Regional Development, kurā, paturot prātā radošumu, daudz tika spriests par reģionu attīstību un delegāti, lielāko tiesu no ekonomiski pārtikušām valstīm, dalījās ar savu valstu pieredzēm. Viena no tādām bija Minesotas Universitātes (ASV) pārstāvju prezentācija par panākumiem sadarbībā ar sabiedrību un privāto sektoru ar mērķi uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Latvijas pieredze rāda, ka pastāv vismaz vārdisks atbalsts tam, ka augstākās izglītības iestādēm jāsadarbojas ar privāto sektoru, bet kopienu loma un investīcijas kopienu sociālā kapitāla attīstībā nebūt nav pašsaprotamas, tāpēc šī nelielā pārskata mērķis ir sniegt vispārēju ieskatu Minesotas  Universitātes darbības rezultātos.

Pēdējā atjaunošana 6-12-2016
Lasīt tālāk...

Valsts pētījumu programmas "EKOSOC-LV" rezultāti izraisa interesi Gruzijā

21-11-2016

2016.gada 11.-12.novembrim Tbilisi (Gruzija) norisinājās starptautiskā zinātniskā konference "Challenges of Globalization in Economics and Business", kuru organizēja Ivana Javakhšvili Tbilisi valsts universitāte (Gruzija). Konferencē piedalījās DU grupas pārstāvji I.Ostrovska un D.Oļehnovičs un prezentēja ziņojumu "Smart Spatial Development Index: the Case of Latvia", ko atbalstīja Valsts ētījumu programma 5.2. «Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai - jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (EKOSOC-LV)". Ziņojumā tika  uzsvērts programmas galvenais uzstādījumu - aktuālu sabiedrības norišu izpēte ekonomikā, demogrāfijā, pārvaldē, tiesībās, reģionālajā attīstībā, vides aizsardzībā un citās jomās, īpašu uzmanību pievēršot tautsaimniecības transformācijas, inovācijas procesu un vides saglabāšanas jomām. Tika pieteikts, ka viens no projekta  Nr. 5.2.3. "Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā" pamatuzdevumiem ir izveidot sabalansētas un ilgtspējīgas lauku un reģiona attīstības modeli  kā instrumentu  zinātniski pamatotu priekšlikumu izstrādei lauku un reģionālās politikas jomā, kas sekmē lauku kā sistēmas izpratni un virzību uz viedo reģionu izveidi un attīstību, inovatīvās kapacitātes palielināšanu reģionos.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS