Starpt.sakari

Latvijas Zinātņu akadēmijā viesojas Korejas Republikas diplomātiskie pārstāvji

30-07-2018

Lai iepazītos ar mūsu zemes zinātnes aktualitātēm un stādītos priekšā Latvijas zinātnieku sabiedrībai Latvijas Zinātņu akadēmiju šā gada 27. jūlijā apmeklēja mūsu valstī nesen akreditētais Korejas Republikas vēstniecības Latvijā vadītājs Seons-Džin Hans (Seong-Jin Han) ar administratīvo asistentu Seonžinu Ču (Seongin Chu).

Lasīt tālāk...

Sadarbības Projekti ar Ungāriju

12-06-2018

Latvijas Zinātņu akadēmija, divpusējās sadarbības līguma ietvaros ar Ungārijas Zinātņu akadēmiju, izsludina divpusējās mobilitātes programmas projektu pieteikumu konkursu 2019.-2021. gadam. Projekti ir paredzēti, lai uzlabotu sadarbību starp Latvijas un Ungārijas zinātniskajām institūcijām, stimulētu jaunu zinātnieku un studentu iesaistīšanos zinātnē un lai nodibinātu kontaktus nākotnes projektiem. Projektu konkursam var pieteikties no jebkuras zinātnes sfēras. Projektu ilgums - 3 gadi.

Lasīt tālāk...

Par ALLEA Ģenerālo Asambleju

7-06-2018

ALLEA (Eiropas Zinātņu akadēmijas) Ģenerālās Asamblejas sēde notika š.g. 16.-18. maijā Sofijā, Bulgārijas Zinātņu akadēmijā.

ŠĪ bija jau 19. ALLEA Ģenerālās Asamblejas sanāksme, un tajā piedalījās 59 Zinātņu akadēmiju pārstāvji no 40 valstīm. Ģenerālās Asamblejas darba kārtībā bija trīs lielu jautājumu grupas:

Lasīt tālāk...

Sadarbības projekti ar Čehiju

3-05-2018

Latvijas Zinātņu akadēmija, divpusējās sadarbības līguma ietvaros ar Čehijas Zinātņu akadēmiju, izsludina divpusējās mobilitātes programmas projektu pieteikumu konkursu 2019.-2021. gadam. Projekti ir paredzēti, lai uzlabotu sadarbību starp Latvijas un Čehijas zinātniskajām institūcijām, stimulētu jaunu zinātnieku un studentu iesaistīšanos zinātnē un lai nodibinātu kontaktus nākotnes projektiem. Projektu konkursam var pieteikties no jebkuras zinātnes sfēras. Projektu ilgums - 3 gadi.

Lasīt tālāk...

Par piedalīšanos konkursā dalībai Eiropas Zinātņu akadēmiju (ALLEA) Konsultatīvā projekta (SAPEA) starptautiskā darba grupā

20-04-2018

Latvijas Zinātņu akadēmija aicina pieteikties konkursam dalībai Eiropas Zinātņu akadēmiju Konsultatīvā projekta starptautiskā darba grupā par tēmu "Pārveidojot novecošanās nākotni" ("Transforming the Future of Aging") šādās nominācijās: eksperts, darba grupas priekšsēdētāja vietnieks, neatkarīgs vērtētājs un ziņojuma izstrādātājs. Pieteikties tiek aicināti eksperti veselības aprūpē, medicīnā, epiģenētikā, sabiedrības veselībā, uztura zinātnē, sociālajās zinātnēs (piem., demogrāfija, veselības ekonomika, socioloģija, tiesību zinātnes, ētika, filozofija, psiholoģija).

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS