Parakstīts sadarbības protokols par 2008.gada stipendijām “Sievietēm Zinātnē”

30-04-2008
 

30.janvārī Izglītības un zinātnes ministrijā tika parakstīts sadarbības protokols par 2008.gada L`ORÉAL Latvijas stipendijām Sievietēm Zinātnē” ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) atbalstu.

Sadarbības protokolu parakstīja izglītības un zinātnes ministre, UNESCO LNK viceprezidente Tatjana Koķe, LZA prezidents Juris Ekmanis un L’ORÉAL Baltic ģenerāldirektors Eriks Delamars.

Stipendijas tiek piešķirtas L’ORÉAL Grupas un UNESCO starp­tautiskās programmas “Sievietēm Zinātnē” (For Women In Science) ietvaros.

 

2005.gadā iedibinātās stipendijas, kuru Goda Patronese ir bijusī Valsts prezidente akadēmiķe Vaira Vīķe–Freiberga, Latvijā tiks piešķirtas jau ceturto reizi. Stipendiju piešķīrēju – L`ORÉAL Baltic, UNESCO LNK un LZA mērķis ir atbalstīt dzīvības zinātņu un materiālzinātņu jomā strādājošās pētnieces.

Šogad tiek akcentēts atbalsts jaunajām zinātniecēm: divas stipendijas paredzētas disertācijas izstrādei un tiks piešķirtas doktorantēm līdz 33 gadu vecumam. Uz trešo stipendiju, kas paredzēta kā finansiāls atbalsts iecerēto zinātnisko pētījumu veikšanai, var pretendēt zinātņu doktores vecumā līdz 40 gadiem. Gada stipendijas summa ir 4000 latu katrai stipendiātei.

Aicinām pretendentes iesniegt pieteikumus stipendijām no 2008.gada 1.februāra līdz 3.martam. Informācija par pieteikšanos stipendijām: UNESCO LNK sekretariātā Rīgā, Pils laukumā 4–206, kā arī, sākot ar 1.februāri – UNESCO LNK mājas lapā www.unesco.lv. Tālrunis informācijai: 6 7 325 109 (Inga Pučure).

Pieteikumus izvērtēs īpaši šim nolūkam izveidota žūrijas komisija LZA Senāta priekšsēdētāja akadēmiķa Jāņa Stradiņa vadībā, pieaicinot LZA Ķīmijas, bioloģijas un medicīnas zinātņu nodaļas un LZA Fizikas un tehnisko zinātņu nodaļas ekspertus.

Pēdējā atjaunošana 30-04-2008
Powered by Elxis - Open Source CMS