SVEICAM!

22-10-2010


Andrejam Siliņam zaļi sveicieni!

Ja LZA Augstceltnes tuvumā redzams ātrā solī ejošs stalta auguma vīrs ar sirmu, koptu bārdiņu un zaļu bereti galvā, zināms – uz darbu joņo Latvijas Zinātnes padomes priekšsēdētājs akadēmiķis Andrejs Siliņš. Fiziķis, savulaik ar izcilību beidzis Maskavas Valsts universitāti. LU profesors, eksperts fizikā, nekristālisko vielu fizikas apakšnozarē. Nespeciālistam viņa piedalīšanās piem., 9. Starptautiskajā simpozijā par sistēmām ar ātro jonu transportu liekas neaptverama. Savukārt speciālistiem ir zināms, ka LU Cietvielu fizikas institūts, kura dibināšanā/vadībā Andrejam Siliņam pieder sava loma, šobrīd ir viens no starptautiski atzītajiem ekselences centriem Latvijā.

Andrejam Siliņam, pieredzējušam profesoram, ir sava attieksme pret studentiem: špikos? Nu un tad? Galvenais – lai zina, kur to var atrast un tad arī iemācīsies...

Andrejam Siliņam ir cieņaspilna attieksme pret ģimeni un lepnums par savējiem. Andrejam Siliņam patīk zaļā krāsa. Tā patīk, ka mazais, jaukais fakts jau kļuvis par smaida raisītāju – kuras puķes zied zaļiem ziediem?

Sveicot jubilejā, vēlam veselību. Spēku, zaļoksnēju. Un izturību. Un laimi. Tā gan latviešu pasakās mēdz būt daudzkrāsaina. Bet sveicienus (zaļus) un dzīvi – zaļu mēs varam novēlēt!

Latvijas Zinātņu akadēmija

Pēdējā atjaunošana 22-10-2010
Powered by Elxis - Open Source CMS