LR Ministru kabineta 2010. gada balvas

5-11-2010


27.oktobrī piešķirtas LR Ministru kabineta balvas:

1. Teātra zinātniecei, profesorei Dr. habil. art. Līvijai Akurāterei par mūža ieguldījumu teātra kritikas un zinātnes attīstībā, kā arī jaunākās paaudzes un topošo profesionāļu izglītošanā.

2. Latvijas Valsts augļkopības institūta vadošajai pētniecei, Dr. agr. Mārai Skrīvelei par nozīmīgu ieguldījumu augļkopības nozares attīstībā Latvijā.

3. Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenajam loceklim Dr. habil. med. Rafailam Rozentālam par nieru transplantācijas metožu izstrādāšanu un ieviešanu Latvijas medicīnas praksē.

4. VII, VIII, IX un X Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku Mākslinieciskās padomes priekšsēdētājam, komponistam, LZA goda loceklim Raimondam Paulam par radošu un mērķ­tiecīgu ieguldījumu Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīciju saglabāšanā un pilnveidē 20 gadu garumā, par ilggadēju māksliniecisko darbību bērniem un jauniešiem veltītā mūzikas repertuāra izveidē un muzicēšanas mākslas attīstībā, veicinot nacionālo pašapziņu un kultūras vērtību pārmantošanu.

5. Biedrībai “Latvijas Pilsoniskā alianse” par pilsoniskās sabiedrības iesaistīšanu un līdzdalības veicināšanu politikas procesu īstenošanā un par iesaistīšanos 2010. gadā darba grupās valsts funkciju izvērtēšanai.

MK Atzinības rakstus piešķīra: lauksaimniecības zinātņu profesoram Dr. agr. Voldemāram Strīķim, LZA korespondētājloceklim Dr. habil. med. Andrejam Skaģeram.

Pēdējā atjaunošana 5-11-2010
Powered by Elxis - Open Source CMS