Latvijas zinātnieces aicinātas pieteikties 2011.g. L`ORÉAL Latvijas stipendijai “Sievietēm zinātnē”

10-02-2011


Latvijas zinātnieces aicinātas pieteikties 2011.gada
L`ORÉAL Latvijas stipendijai “Sievietēm zinātnē” ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas
un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu

Jau septīto gadu L`OREAL Baltic, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) un LZA konkursa kārtībā piešķirs šo stipendiju trim dzīvības zinātņu vai materiālzinātņu jomā strādājošām Latvijas pētniecēm. Šogad to saņems divas doktorantes līdz 33 gadu vecumam disertācijas izstrādei, kā arī viena zinātņu doktore vecumā līdz 40 gadiem – zinātnisko pētījumu veikšanai. Katras stipendijas apmērs ir 4000 latu, un tā paredzēta pētījumu veikšanai Latvijā.

Septiņos gados ar šo stipendiju atbalstīts plašs pētījumu klāsts: jaunu zāļvielu un terapiju meklējumi cīņai pret audzējiem, sirds un neirodeģeneratīvajām slimībām, sāpēm, stresu un depresiju, vakcīnu izstrāde pret hepatītu B un dzemdes papilomu, jaunu materiālu meklējumi elektronikas, celtniecības un citām tautsaimniecības jomām, kodolsintēzes iekārtās un ūdeņraža dzinējā izmantojamo materiālu izpēte, cilmes šūnu un citi pētījumi. Stipendija izveidota L’ORÉAL Grupas un UNESCO starptautiskās programmas “Sievietēm Zinātnē” (For Women In Science) ietvaros ar mērķi atbalstīt sievietes, kuras veic pētījumus dzīvības zinātņu un materiālzinātņu jomā.

Latvijas dzīvības zinātņu un materiālzinātņu jomā strādājošās pētnieces var iesniegt pieteikumus stipendijai līdz 16.martam. Papildu informācija – UNESCO LNK Rīgā, Pils laukumā 4-206, kā arī UNESCO LNK mājas lapā www.unesco.lv. Tālrunis informācijai: 67325109.

Pieteikumus vērtēs LZA eksperti, bet par stipendijas piešķiršanu lems īpaši šim nolūkam izveidota žūrijas komisija LZA Senāta priekšsēdētāja akadēmiķa Jāņa Stradiņa vadībā. Latvijas stipendijas “Sievietēm Zinātnē” Goda patronese ir Latvijas eksprezidente akadēmiķe Vaira Vīķe-Freiberga.

Powered by Elxis - Open Source CMS