A/S “Latvijas Gāze” pateicība visai aknu transplantācijas komandai

7-07-2011


LZA, A/S “Latvijas Gāze” un Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonda Gada balvu pasniegšanas ceremonijā pirms diviem mēnešiem, kad balvas saņēma Latvijā pirmās aknu transplantācijas operācijas galvenie veicēji – akadēmiķis Jānis Gardovskis un Dr. J.Vilmanis, A/S “Latvijas Gāze” Valdes priekšsēdētājs Dr. Adrians Dāvis atzina, ka pateicību pelnījusi visa lielā medicīniskā personāla komanda, kas sagatavoja un veica unikālo operāciju, un “Latvijas Gāze” lūkos, ko varētu darīt viņu labā. 

20. jūnijā P.Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā stipendijas un Atzinības rakstus ar A/S “Latvijas Gāze” gādību saņēma 23 jauni un talantīgi mediķi. Akadēmiķis profesors Jānis Gardovskis teica, ka operētais pacients pirms nedēļas ieradies slimnīcā uz pārbaudi savā automašīnā. Viņam analīzes ir labas un dzīves plāni lieli. Profesors Gardovskis izteica cerību, ka valsts sapratīs, cik sabiedrībai nepieciešamas iespējas veikt šādas operācijas pašu mājās. Ja iesāktais tiks pārtraukts, gaidot “labākus laikus”, tad pēc pāris gadiem tādu komandu sapulcināt no jauna vairs nebūs iespējams.

Dr. Adrians Dāvis atzina, ka kļūt par labu gāzinieku ir vienkārši, vajadzīga tikai griba un centība, bet kļūt par labu dakteri ir sarežģīti. Valdība nav pietiekami novērtējusi unikālo sasniegumu. “Jūs Latvijā esat pirmatklājēji. Jūs to izdarījāt! Manos 46 darba gados “Latvijas Gāze” ne tuvu nav izdarījusi to, ko jūs.”, teica Adrians Dāvis un novēlēja, lai saņemtie Atzinības raksti, kurus parakstījušas trīs tik ietekmīgas institūcijas, kalpotu jaunajiem ārstiem un medmāsām par rekomendāciju tālākai radošai darbībai.

Z.K.

Pēdējā atjaunošana 7-07-2011
Powered by Elxis - Open Source CMS