Sākas reģistrācija Pasaules latviešu zinātnieku kongresam

7-07-2011

zv/zv420-2.jpg 15. jūlijā sāksies reģistrācija dalībai Apvienotajā pasaules latviešu zinātnieku III un Letonikas IV kongresā “Zinātne, sabiedrība un nacionālā identitāte”, kurš norisināsies Rīgā, Liepājā, Jelgavā un Daugavpilī no š.g. 24. līdz 27. oktobrim.

Kongresa četrās dienās notiks vairākas plenārsēdes, strādās 45 dažādu zinātņu nozaru sekcijas, norisināsies diskusijas par prioritāriem zinātnes pētījumu virzieniem, jaunatnes iesaisti zinātnē un zinātnes saikni ar nacionālo identitāti.   

Kongresā piedalīties aicināti visi latviešu izcelsmes pašmāju un ārzemju zinātnieki, ārzemju zinātnieki, kuru pētījumu tēmas saistītas ar Latviju, studenti. Tāpat aicinām piedalīties arī ikvienu citu, kuru interesē kongresā skartās tēmas. Lai kļūtu par kongresa dalībnieku un iegūtu tiesības piedalīties dažādajos kongresa laikā paredzētajos pasākumos, nepieciešams reģistrēties dalībai kongresā. Reģistrācija notiek elektroniski kongresa mājaslapā www.plzk.lv, aizpildot pieteikuma anketu un samaksājos reģistrācijas maksu Ls 2 (studentiem – Ls 1) līdz 15. septembrim. Katrs reģistrējies dalībnieks pirms kongresa vai kongresa dienās saņems personalizētu dalībnieka karti. Bez reģistrācijas kongresā piedalīties varēs tikai klausītāji 25. oktobrī paredzētajā atsevišķu sekciju darbā, ja tam piekrīt izvēlētās sekcijas vadītājs. Savukārt tiem, kas vēlas uzstāties ar ziņojumu kādā no sekcijām, tas savlaicīgi, bet ne vēlāk kā līdz septembrim, jāsaskaņo tieši ar izvēlētās sekcijas vadītāju. Sekcijas vadītājs, ņemot vērā jau pieteikušos dalībnieku skaitu, pieņem gala lēmumu par iekļaušanu referentu sarakstā. Arī rakstu noformēšanas prasības un iesniegšanas termiņus publicēšanai nosaka sekciju vadītāji.

Kongresa gaitā tiks atklātas vairākas izstādes, kuras aicinām aplūkot visus interesentus. Kongresa pirmajā dienā LZA tiks atklāta izstāde “Četras svarīgākās latviešu trimdas politiskās akcijas”, kura atspoguļos četras nozīmīgākās trimdinieku politiskās aktivitātes ārzemēs padomju okupācijas laikā. 26. oktobrī atklātajā izstādē “Valsts pētījumu programmu pirmie rezultāti” būs iespējams iepazīties ar pētījumu programmās pirmo divu gadu laikā paveikto. Savukārt 27. oktobrī notiks izstāde “Žurnāls Akadēmiskā Dzīve latviešu trimdā un neatkarīgajā Latvijā”, kā arī notiks žurnāla 48. laidiena svinīga atvēršana.

Pēdējā atjaunošana 7-07-2011
Powered by Elxis - Open Source CMS