Latvijas Zinātnieku savienībā

1-05-2008
28. februārī notika Latvijas Zinātnieku savienības Valdes sēde. Tajā vēlreiz tika diskutēts par LZP ekspertu komisiju ekspertiem izvirzītajām prasībām. A.Āboltiņš iepazīstināja ar LZP Zinātniskās ekspertīzes komisijas priekšsēdētāja I. Muižnieka priekšlikumiem par to, kas var kandidēt uz ekspertu komisijas locekļa vietu un ko uzskatīt par starptautisku zinātnisku periodiku. Par to izvērtās spraigas debates. Piemēram, ja par īpaši nozīmīgu rādītāju tiek minēta monogrāfija, vai tai var būt 16 autori. I. Bondare uzskatīja, ka var, ja tas ir liela kopīga pētījuma rezumējums.

R. Bebre domāja, ka tas tomēr ir zinātnisku rakstu krājums.

LZS saņēmusi vēstuli no Dr. biol. G. Kavaca ar jautājumu, vai savienība ir iecerējusi kādu Č. Darvina 200 gadu un viņa grāmatas “Sugu izcelšanās” 150 gadu jubilejas pasākumu. Abas šīs jubilejas ir 2009. gadā. Valde nolēma šajā jautājumā koordinēties ar LU Bioloģijas fakultāti.

Gatavojoties LZS 20 gadu jubilejai, tika apspriests R. Bebres piedāvātais informatīvā bukleta makets. Tā ideju atzina par labu un realizēšanas vērtu.

Nākošā LZS Valdes sēde notiks ceturtdien, 27. martā.

Pēdējā atjaunošana 1-05-2008
Powered by Elxis - Open Source CMS