Jāņa Poļa piemiņai

14-04-2012


Šī gada 18. aprīlī notiks zinātniekam Jānim Polim (1938–2011) veltīts piemiņas vakars. Pasākums sāksies plkst. 16:00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā Rūpniecības ielā 10 otrā stāva zālē.

Piemiņas pasākuma ietvaros ir paredzēta Jānim Polim veltīta izstāde, kuru veidos Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs kopā ar Latvijas Ķīmijas vēstures muzeju. To kopīgiem spēkiem ierīkos Mārtiņš Vesperis un Santa Dzene.

Režisora Jāņa Ozoliņa režijā tiks demonstrētas skices par zinātnieka dzīvi un darbu ‘’Meži rotā kalnus, zinātnieki – valsti’’, kuras papildinās Latvijas Organiskās sintēzes institūta vidiomateriālu arhīvs un dažādu mākslinieku skaņdarbi. Atmiņās par Jāņa Poļa dzīvi un darbu dalīsies akadēmiķis Jānis Stradiņš, akadēmiķis Raimonds Valters, korespondētājloceklis Pēteris Trapencieris u.c.

Pasākumā tiks prezentēta Jāņa Poļa biobibliogrāfija. To izdos LU Akadēmiskā bibliotēka un Latvijas Ķīmijas vēstures muzejs. Pie biobibliogrāfijas sastādīšanas kopīgi strādā Dagnija Ivbule un Santa Dzene, savu artavu devusi arī Patentu bibliotēka, apzinot patentus un autorapliecības.

Biobibliogrāfiju ievadīs Santas Dzenes, Ilgara Grosvalda un Ivana Griņēviča sastādīta Jāņa Poļa biogrāfija, zinātniskās darbības pārskats (Curriculum Vitae) latviešu un krievu valodās, akadēmiķa Jāņa Stradiņa un akadēmiķa Raimonda Valtera apkopotās pārdomas par zinātnieku. To papildinās fotoattēli par J. Poļa nozīmīgākajiem darbības periodiem, viņa devumu un sasniegumiem zinātnē. Biobibliogrāfija veidota pēc J. Poļa kolēģu un draugu sniegtās informācijas, izmantojot Latvijas Ķīmijas vēstures muzeja, P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja un Latvijas Organiskās sintēzes institūta arhīva materiālus, kā arī sastādītāju apzinātās publikācijas. Izdevuma tapšanu atbalsta Latvijas Organiskās sintēzes institūts un a/s “Grindeks”.

Santa Dzene

Pēdējā atjaunošana 14-04-2012
Powered by Elxis - Open Source CMS