Glamour des Chats. Kaķu glamūrs

14-04-2012


zv/zv431-4.jpg Juristu Dienu priekšvakarā, 2012. gada 20. martā LZA izstāžu zālē atklāja neparastu, šīm dienām netradicionālu, kā sacīja akadēmiķis Jānis Stradiņš, foto izstādi “Glamour des Chats” vai “Kaķu glamūrs”. Autors – Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs. Viens no izcilākajiem Latvijas juristiem, atzinību fotomākslā iekarojis vispirms ārzemēs, portāla “Nekropole” veidotājs, dzīvnieku aizsardzības entuziasts, kopā ar kundzi uzturot divas dzīvnieku patversmes.

 Tā ir juridiska un ekonomiska problēma, kā palīdzēt pamestajiem dzīvniekiem, jo daudzi nemaksā nodokļus par šķirnes dzīvniekiem. Šie suņu un kaķu portreti ir saviļņojoši, tajos atspoguļojas ne tikai dzīvnieku pasaules emocijas, tur mūsu draugi atsedz visu temperamentu skalu – teica akadēmiķis Jānis Stradiņš. Akadēmiķim Tālavam Jundzim pazīšanās 30– gade ar Aivaru Borovkovu ļāvusi secināt, ka ir cilvēki labā nozīmē, kas citādi skatās uz dzīvi. A. Borovkovs ir daudz darījis, lai mēs dzīvotu neatkarīgā Latvijā. Viens no Latvijas Juristu biedrības veidotājiem 1988. gadā, biedrības, kuras dibināšanas sēde notika LZA. Kādreizējais Prokuratūras sevišķi svarīgu lietu izmeklētājs. Smalks dzīvās dabas un cilvēku pazinējs. 

Aivars Borovkovs: Aleksandrs Poļakovs, operdziedātājs, kura mamma bija foto pulciņa vadītāja, mani iesaistīja foto lietās. Ceturtajā klasē nolēmu būt izmeklētājs, kaut vecāki mani redzēja mūziķa vai pat aktiera karjerā. Un labam izmeklētājam ir daudz kas jāprot, arī fotografēt. Universitātes 3. – 4. kursā staigāju pa juridiskajām iestādēm ar fotoaparātu FED kaklā, piedāvāju savu darbu. Prokuratūrā sāku strādāt par fotogrāfu. Izstudēju 42 grāmatas par fotografēšanu. Fotogrāfijas godalgotas daudzās starptautiskās izstādēs. Latvijā ienākt profesionāļu vidē (foto jomā), ja tu jau esi pazīstams citā profesijā, ir grūti.Patversmēs ir ārkārtīgi daudz pozitīvu emociju, strādā juristi, kārto dzīvnieku labturības jautājumus. Katram no šeit attēlos redzamajiem ir savs dzīves stāsts. Suņiem ir rūgti apzināties nodevību. Rūsganais Igo persietis, kas pēc autoavārijas pazuda mežā un atradās pēc mēneša, divi suņi, no kuru kakliem bija jāizoperē iegrauzušās siksnas, sunītis, kurš atrada patvērumu pēc saimnieces nāves, un daudzi citi. Bet “Nekropole” ir cilvēku piemiņas uzturēšana, enciklopēdisks projekts. Četri Krievijas ZA prezidenti ir dzimuši Latvijā. Portālam jau bijis pusmiljonais apmeklētājs. Mums ir ar ko lepoties, ar mūsu cilvēkiem.

Mums nudien ir ar ko lepoties. Ar mūsu cilvēkiem, ar viņu daudzpusīgajiem talantiem, ar radošumu. Ar prasmi saredzēt skaistumu, rosināt pārdomas, modināt līdzcietību.

I. T.

Pēdējā atjaunošana 14-04-2012
Powered by Elxis - Open Source CMS