Dots starts L’OREAL stipendijai

9-02-2013
zv/zv442-4.jpg
 

1.februārī Latvijas Zinātņu akadēmijā LZA prezidents Ojārs Spārītis, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas viceprezidents, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un L’OREAL Baltic ģenerāldirektors Benuā Žilia (Benoit Julia) parakstīja sadarbības protokolu par 2013. gada L’OREAL stipendiju “Sievietēm zinātnē” ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu.


L’OREAL 2013.gada stipendijas būs! Roberts Ķīlis, Ojārs Spārītis un Benuā Žilia
A.Edžiņas foto

Tā jau ir devītā reize, kad šī stipendija, kuras lielums gadu gaitā ir palicis nemainīgs – 4000 latu, tiks piešķirta vienai zinātņu doktorei un divām doktorantēm pētījumu veikšanai dzīvības zinātnēs vai materiālzinātnēs. Visi trīs runātāji atzina sieviešu būtisko ieguldījumu zinātnē, kur mūsu valsts zinātnieces, tostarp L’OREAL iepriekšējo gadu stipendiātes, ir pierādījušas savu izcilību. (Izglītības ministrs R. Ķīlis teica, ka 2012. gada stipendiātes izskatījušās gudras un arī darbi bijuši labi. Te varētu ministra teikto papildināt ar to, ka inženierzinātņu doktore Dagnija Loča šajā laikā kļuvusi par RTU Rūdolfa Cimdiņa Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centra direktori, Elīna Škapare aizstāvējusi promocijas darbu un viņai piešķirts farmācijas zinātņu doktores grāds, bet Ilze Smeltere savu promoicijas darbu gatavojas aizstāvēt pavasarī.)

Stipendijas “Sievietēm zinātnē” Goda patronese joprojām ir bijusī Latvijas Valsts prezidente akadēmiķe Vaira Vīķe–Freiberga.


 

Cienījamās zinātnieces un zinātnes novices!

Pieteikumus stipendijai “Sievietēm zinātnē” UNESCO Latvijas Nacionālajā komisijā Rīgā, Pils laukumā 4 – 206 pieņems no š.g. 4 februāra līdz 14. martam plkst. 17.00. Informācija ir saņemama www.unesco.lv un pa tālruni 67325109.


 

Žūrijas komisija akadēmiķa Jāņa Stradiņa vadībā lems par stipendiju “Sievietēm zinātnē’” piešķiršanu aprīļa sākumā, bet tās pasniegs maijā.

Jums ir iespēja piepulcēties tām 24 Latvijas zinātniecēm, kuras veselu gadu ir varējušas bez materiālām rūpēm celt savu zinātnisko kvalifikāciju. Izmantojiet to!

 

Pēdējā atjaunošana 9-02-2013
Powered by Elxis - Open Source CMS