Zinātnes komunikācijas adresāti – Latvijā rezidējošie vēstnieki

26-04-2013

zv/zv446-1a.jpg

Fotomirklis no akadēmiķu tikšanās ar vēstniekiem 2013. gada 20. martā (no kreisās) akad. B. Rivža, LZA viesi no Spānijas, Austrijas, Šveices un Vācijas

A. Edžiņas foto


Latvijas Zinātņu akadēmijā šī gada jaunais darba cēliens sākās ar 2012. gada nogalē jaunievēlētā prezidenta O. Spārīša ierosmi “sagatavot divas tikšanās ar Latvijā akreditētajiem ārzemju vēstniekiem, jo viņi ir izrādījuši interesi par LZA un Latvijas zinātnes darbības virzieniem un sadarbības iespējām”. Visas četras akadēmijas nodaļas bija aicinātas sagatavot prezentācijas par savu nodaļu pārstāvēto zinātņu nozaru perspektīvākajiem virzieniem un starptautiskajai sadarbībai piemērotākajām projektu iespējām, ar kuru demonstrāciju tikšanās laikā varētu uzrunāt un ieinteresēt vēstniecības un viņu ekonomikas un zinātnes atašejus.  

Tā nu divās kārtās - 20. martā un 10. aprīlī - Akadēmijas viesi bija 25 valstu vēstniecību vēstnieki un/vai vēstniecību pārstāvji. Pirmajā reizē tika uzrunāti Latvijā rezidējošie vēstnieki no valstīm, kuru galvaspilsētas atrodas uz rietumiem no 55. austrumu meridiāna (galvenokārt Eiropas Savienības valstis), kā arī Izraēlas un Turcijas vēstnieki, bet nākamajā reizē - austrumos no iepriekšminētā meridiāna (Azerbaidžāna, Baltkrievija, Gruzija, Japāna, Krievija, Ķīna, Ukraina, Uzbekistāna). Nepilni divu stundu garumā vēstnieki un vēstniecību pārstāvji noklausījās Akadēmijas nodaļu priekšsēdētāju sniegto informāciju un viņus izsmeļoši papildināja arī akadēmijas locekļi (I. Kalviņš, A. Šternbergs, M. Greitāns, B. Andersons, T. Juhna).

Vai Latvijas zinātnes komunikācija izdevās? Paškritiski jāatzīst, ka ne viss bija izdevies, taču vairāku vēstniecību atzinīgie vērtējumi par šāda veida aktivitātes lietderīgumu iedvesmo un veicina apņemšanos nākamajā gadā pacelt latiņu augstāk.

A.D.

Pēdējā atjaunošana 26-04-2013
Powered by Elxis - Open Source CMS