VOX POPULI

19-09-2013

Veicot socioloģisku pētījumu par to, kā sabiedrība vērtē aktuālus kultūras un zinātnes procesus, šķērs– un apkārtzinātņu doktore (Dr. šķ.ap.) Zuzanna Zīlīte aptaujāja Zinātņu akadēmijas apkaimē nejauši satiktus cilvēkus un lūdza izteikt savas domas.

Par Nacionālo bibliotēku

J.S. 70 g.v. pensionēts šoferis, pērk gurķi. Kas tā par Nacionālo bibliotēku? Ā, tā stikla čupa Daugavmalā. Es nesaprotu, kam tā ir vajadzīga, kas šodien lasa grāmatas. Es nelasu, mani bērni nelasa, mani mazbērni arī tikai kompjūtera spēlītes spēlē. Ja nebija naudu kur likt, varēja sadalīt uz galviņām pensionāriem, cik tur gumijnieku nesanāktu. (gumijnieks – žargonā 1,5 vai 2 l tilpuma plastmasas alus pudele – red.).

G.L. 67 g.v. bij. Ļeņingr. raj. funkc., pērk baklažānus. Man nav iebildumu. Tur būšot arī zāles. Kaut kur jau mums, pārdaugaviešiem, ir jāpulcējas tikties ar mēru un Eiroparlamenta deputātiem Alfrēdu un Tatjanu. Labs laiks jau ir tikai maijā pie pieminekļa, citādi var gadīties, ka līst vai snieg. Būs vismaz jumts virs galvas.

Par Nacionālo operu

I.Z. 54 g.v. puķu pārdevēja CT. Padumaješ, ir nu gan notikums, direktors nomests. Vot, kad centrāltirgus direktori nometa, tad gan bija notikums, tas mūs visus skāra. Kas tad no normāliem cilvēkiem uz to operu iet, vieni ārzemnieki. Pa televizoru teica, ka kaut kāda Liene Kinča esot “Latvijas gāzes” balvu dabūjusi par dziedāšanu operā “Toska” Es teiktu krieviski – toskā zeļonnaja ir visas tās operas. No kādas naudas “Latvijas gāze” tās prēmijas dod? No mūsu, gāzes patērētāju, naudas. Vai kāds man prasīja, kam es prēmiju gribu dot? Vot, Liene Šomase gan labi dzied, vasarā biju uz brīvdabas koncertu. I desu varēja uzēst, i alu iedzert. Tajā operā kūkas esot šausmīgi dārgas. Paldies par tādām kūkām!

Par Latvijas Zinātņu akadēmiju

U.S. 35 g.v. krāvējs CT, stumj ratus ar kautķermeni. Cik es uz to māju skatos, tik man tā riebjas. Esot celta par Kolhoznieku namu, bet tagad visīstākais Pensionāru nams. Sēž vecie zinātnieki, saņem piemaksas pie pensijas un vēl žēlojas, ka zinātnei maz naudu dod. Aizņem tik vietu, jaunajiem jābrauc uz ārzemēm darbu meklēt. Ne jau es to izdomāju. Gudrs cilvēks, Vidzemes augstskolas rektors to teicis, zina, ko runā. Par rektoru kuru katru neieceļ, nav jau ministrs.

K.S. 25 g.v. IT speciālists, pērk puķes. Man par šo tēmu nav ko teikt, es strādāju Vācijā un esmu atbraucis uz māsas kāzām. Viņa precas ar ķīnieti, tā kā man ir savas rūpes. Piedodiet!

I.K. 75 g.v. Perpetuum mobile izgudrotājs, sēž uz LZA kāpnēm. Es esmu gājis pie visiem Zinātņu akadēmijas prezidentiem pēc kārtas. Man ir tik laba ideja, kā atrisināt visas enerģētikas problēmas. Tecus varēs jaukt nost, Staburags atdzims, bet vai kāds ir gribējis mani uzklausīt? Nu nevajag mūsu valstij izgudrotājus. Tā tik runā – ja Latvijai būs sava Nokia, tad dzīvosim kā somi. Kam tagad pieder Nokia? Amerikāņiem. Kam Latvijā pieder konfektes, alus, pat cūkas? Ārzemniekiem. Cukuru nevienam ārzemniekam nevajadzēja, Jelgavā fabrikas vietā zaļa zāle. Tur ražošot vilcienus. Krievi, nevis latvieši. Latvietis kā kalps mūžam bijis, tā kalps paliek. Kalpa dvēsele, lūk, kā! ”ZV” par publikācijā minētiem faktiem neatbild, jo vairāk gadījumā, ja Patērētāju aizsardzības birojs autores Zuzannas Zīlītes Dr.šķ.ap.grādu atzīs pat nelikumīgu kā LR zinātnisko grādu reģistram neatbilstošu.

P.S.”ZV” par publikācijā minētiem faktiem neatbild, jo vairāk gadījumā, ja Patērētāju aizsardzības birojs autores Zuzannas Zīlītes Dr.šķ.ap.grādu atzīs pat nelikumīgu kā LR zinātnisko grādu reģistram neatbilstošu.

Powered by Elxis - Open Source CMS