Latvijas zinātnieki uzklausīs partiju redzējumu zinātnes attīstības jautājumos

19-09-2014

Sagaidot kārtējās parlamenta vēlēšanas, Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāts un Prezidijs Latvijas zinātnieku vārdā ir ielūdzis 12.Saeimā kandidējošo politisko partiju „Vienotība", „Visu Latvijai!/Tēvzemei un Brīvībai-LNNK", „Saskaņa", „Zaļo un zemnieku savienība" un „No sirds Latvijai!" pārstāvjus publiskā diskusijā izklāstīt savu redzējumu par Latvijas zinātnes politiku.

Katras partijas pārstāvim tiks dota iespēja izskaidrot partijas programmatiskos apsvērumus zinātnes politikā, kā arī kopīgi ar zinātniekiem un mediju pārstāvjiem piedalīties domu apmaiņā par zinātnes lomu valsts ekonomikā un citiem ar zinātnes attīstību saistītiem jautājumiem.

Gaidāmajai diskusijai Latvijas zinātnieku ieskatā būs īpaša nozīme, ņemot vērā to, ka 12.Saeimā kandidējošo partiju pieteiktajās programmās Latvijas zinātnes politikai nav pievērsta pienācīga uzmanība, bet atsevišķu partiju programmās zinātnes jautājums nav skarts vispār.

Dalību diskusijā ir apstiprinājuši Ina Druviete (Vienotība), Ritvars Jansons („Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Inguna Sudraba (No sirds Latvijai!), Jānis Vucāns („Zaļo un zemnieku savienība") un Ivars Zariņš (Saskaņa).

Latvijas zinātnieku vēlējumi politiskajām partijām, kas turpmākos četrus gadus lems arī par zinātnes attīstību un ar to saistītajiem jautājumiem, cita starpā ietver prasību palielināt ikgadējo finansējumu zinātniskajai darbībai ne mazāk par 0,15 procentiem no IKP, kas jau noteikts Zinātniskās darbības likuma 33.panta 2.punktā, kā arī būtiski palielināt finansējumu fundamentālajiem un lietišķajiem pētījumiem tematisko pētījumu un sadarbības projektos, kā to paredz „Zinātnes, tehnoloģijas un inovācijas attīstības pamatnostādnes 2014.-2020.gadam". Latvijas zinātnieki sagaida politisko partiju atbalstu arī Pasaules latviešu zinātnieku kongresa sasaukšanai Rīgā 2018.gada jūnijā.

Diskusija notiks š.g. 22. septembrī plkst.15.00 Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkā Rīgā, Akadēmijas laukumā 1, Senāta zālē (2. stāvā). Informācija: e-pasts:  , tālrunis: 29489249 (Tālavs Jundzis).

Latvijas zinātnieku vēlējums politiskajām partijām Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta un Prezidija tikšanās laikā 2014.gada 22.septembrī ar politisko partiju pārstāvjiem diskusijā par zinātnes politiku.

 

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 6782115

Pēdējā atjaunošana 19-09-2014
Powered by Elxis - Open Source CMS