ICE projekta partneru tikšanās Minskā

6-02-2015

21. – 22. janvārī Minskā norisinājās Zviedru Institūta tematiskās partnerības “ICE – Inovācija. Kreativitāte. Līdztiesība” pārstāvju tikšanās. Šīs tematiskās partnerības viena no dalīborganizācijām ir Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija.

Semināru rīkoja Tehnoloģiju Pārneses republikāniskā centra (Republican Centre For Technology Transfer) pārstāvji un tajā piedalījās 39 dalībnieki no piecām valstīm (Zviedrijas, Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas un Polijas).

Pirmajā dienā semināra dalībnieki uzstājās ar ziņojumiem par partnerībā iesaistītajās dalībvalstīs izmantotajām atbalsta metodēm inovatīvas uzņēmējdarbības veicināšanā un individuāliem pozitīviem piemēriem. LLMZA prezidente Baiba Rivža klātesošos iepazīstināja par inovatīvās uzņēmējdarbības finanšu un nefinanšu atbalsta metodēm un veiksmes stāstiem Latvijā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes pieredzi sadarbībā ar zinātniekiem un uzņēmējiem inovatīvu produktu izstrādē, kā arī informēja par Valsts pētījumu programmas EKOSOC – LV ietvaros apskatāmajiem un pētāmajiem problēmjautājumiem. Semināra dalībniekiem bija iespēja apmeklēt biznesa inkubatoru “Youth Social Service” un iepazīties ar tā darbību un sniegtajiem pakalpojumiem.

Otrajā dienā projekta partneri diskutēja par projekta turpmāko norisi un saskaņoja 2015. gadā plānotās aktivitātes.

Nākamais starptautiskais seminārs paredzēts 27. – 28. maijā Lietuvā, Kauņā.

Powered by Elxis - Open Source CMS