LZA viesojas Ķīnas Sociālo Zinātņu akadēmijas Eiropas Studiju institūta pārstāvis

18-08-2015

18. augustā Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) viesojās Ķīnas Sociālo Zinātņu akadēmijas (ĶSZA) Eiropas Studiju institūta Centrālās un Austrumeiropas studiju departamenta direktors Dr. Liu Zuokui, lai informētu par ĶSZA un Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu (16+1 formāts) līdzšinējo sadarbību, kā arī pārrunātu abu valstu zinātņu akadēmiju sadarbības iespējas.

2012. gadā ĶSZA uzsāka attīstīt sadarbību ar 16 Centrālās un Austrumeiropas valstīm, kas tika intensificēta pēc ĶTR premjerministra Li Keqiang iniciatīvas izveidotās starptautiskās sadarbības ietvarprogrammas atvēršanas (China-CEE Think Tanks Exchange and Cooperation Network), kurā šobrīd tiek aicinātas piedalīties arī Baltijas valstis.

Sarunā ar LZA prezidentu Ojāru Spārīti, kā arī LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas priekšsēdētāju akadēmiķi Raitu Karnīti, viesis tika iepazīstināts ar LZA darbu un funkcijām, kā arī Latvijas zinātnisko institūtu darbību. Dr. Liu Zuokui tika aicināts konkretizēt sadarbības formas un jomas, kas pēc viņa vārdiem būtu iespējams, tiklīdz sadarbība tiktu apstiprināta konceptuāla dokumenta veidā abu akadēmiju vadības līmenī. R.Karnīte ierosināja izvērtēt Ķīnas puses iespējamo ieguldījumu žurnāla "Latvijas Zinātņu Akadēmijas Vēstis" A daļas veidošanā, kā arī dalību žurnāla redakcijas kolēģijā. Dr. Liu Zuokui, dāvanā saņemot LZA goda doktora Pētera Pildegoviča sastādīto Lielo ķīniešu-latviešu vārdnīcu, pauda pārliecību, ka Latvijas un Ķīnas zinātnieku sadarbībai ir liels, bet vēl neizmantots potenciāls.


Dr. Liu Zuokui

Dr. Liu Zuokui, Raita Karnīte, Ojārs Spārītis
 

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Pēdējā atjaunošana 18-08-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS