Tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili

5-11-2015

Pēc abpusēji izteiktas nepieciešamības konstruktīvai sarunai 15. oktobrī notika LZA prezidenta Ojāra Spārīša un Izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles tikšanās. Tajā piedalījās arī ministres padomnieks LU profesors Vjačeslavs Kaščejevs.

Pārrunās par izglītības un zinātnes administrēšanas procesu, tika skarti vairāki IZM un LZA sekmīgas sadarbības jautājumi. Tajā skaitā jau pārāk ilgi ministrijas kabinetos iestrēgušais priekšlikums jauna Valsts Zinātniskās kvalifikācijas komisijas sastāva izveidei, kura apstiprināšana ir ieilgusi un tādēļ kavējas iesniegto promocijas darbu izvērtējums.

Ministre solīja pievērsties šim jautājumam un visātrākajā laikā komisiju apstiprināt. Kā liecina IZM šī gada 23. oktobra rīkojums, Valsts Zinātniskās kvalifikācijas komisijas sastāvs ir apstiprināts, un, tai varētu sākt darbu, tai vēl tikai ir jāizraugās vadītājs. Kontekstā ar LZA tālākās darbības un attīstības stratēģijas izstrādi, ar atsevišķu valsts uzticēto funkciju administrēšanas sekmēm, tika izteikts arī kritisks LZA struktūrvienību veiktspējas vērtējums un ieteikums apsvērt kopš 1992. gada izveidotās struktūras modernizācijas un funkciju izpildes stiprināšanas iespēju.

Reaģējot uz saņemto IZM vērtējumu, LZA prezidija sēdē 19. oktobrī tika aicināts piedalīties Uzraudzības padomes priekšsēdētājs akadēmiķis Juris Krūmiņš. Viņš ieteica organizēt LZA funkciju, veiktspējas un darbības auditu, kura efektīvākai norisei tiks pieaicināti zinātnisko institūciju un augstskolu vadības pārstāvji.

Ojārs Spārītis

Pēdējā atjaunošana 5-11-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS