VPP EKOSOC-LV 5.2.1. projekta izpildītāju darba seminārs

10-12-2015

2015. gada 2. decembrī valsts pētījumu programmas „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai -jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (EKOSOC-LV)" 5.2.1 projekta „Izpētīt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju ārējos tirgos un sniegt priekšlikumus tās stiprināšanai" dalībnieki no Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU) un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) ieradās uz kārtējo darba semināru Latvijas Universitātes telpās, Aspazijas bulvārī 5, 322. Auditorijā. Darba semināru atklāja un vadīja projekta vadītājs prof. R. Počs no Rīgas Tehniskās universitātes.

Semināra sākuma daļā projekta vadītājs prof. R. Počs informēja klātesošos par programmas 1.posma ietvaros sasniegto rezultātu publisko izskatīšanu un apspriešanu, kas norisinājās 2015.gada 20.novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā. Viņš demonstrēja prezentāciju par 1.posma rezultātiem un aicināja projekta dalībniekus gatavot informāciju par 2.posmā paveikto. Diskutējot par 2.posma rezultatīvajiem rādītājiem tika nolemts, ka gan šī posma noslēgumā, gan arī pārējos posmos, atspoguļojot pētījumu rezultātus, ir jāorientējas uz tām publikācijām, kas tiek indeksētas SCOPUS datubāzē. R.Počs arī informēja klātesošos, ka RTU 56. Starptautiskās zinātniskās konferences tēžu krājums ir pieejams RTU IEVF mājas lapā (http://ievf.rtu.lv/content/view/2907/1666/lang,lv/ [1]).

Semināra turpinājumā prof. B. Sloka no Latvijas Universitātes informēja klātesošos par konferencēm, kas gaidāmas 2016.gada pirmajā pusē LU un LLU. LU 74.konferences ietvaros atkārtoti paredzēts organizēt uzņēmumu konkurētspējai veltītu sekciju, kurā plānots iesaistīt arī kolēģus no citām valstīm, kā arī LIAA. Prof. A. Villeruša no Rīgas Stradiņa universitātes informēja par divām konferencēm, kas norisināsies RSU, kurās būs iespēja piedalīties arī projekta dalībniekiem. Projekta dalībnieki arī diskutēja par darbu pie kopējas monogrāfijas, kas sākotnēji ietver vienošanos par monogrāfijas plānoto saturu.

Noslēgumā tika lemts par turpmāko darba semināru norises laikiem - 2016.gada 27. janvārī un 2.martā. "

 

Informāciju sagatavoja RTU IEVF Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūta pētniece Velga Ozoliņa

Powered by Elxis - Open Source CMS