Akadēmiķe Baiba Rivža Romā uzstājas ar referātu 4. Pasaules konferencē Psiholoģijā un socioloģijā (WCPS -2015)

19-12-2015

Akadēmiķe Baiba Rivža Romā uzstājas ar referātu (Rivza B, Bikse V).„The Helix Model System as a Challenge anfd Driver for Rural and Regional Development"

4. Pasaules konferencē Psiholoģijā un socioloģijā (WCPS -2015)

Konferences gaitā sekmīgi prezentēti pētījuma rezultāti, kas veikti LLU un Liepājas universitātē.

Kanādas, itāļu, zviedru, čehu, slovāku, rumāņu, turku, kazaku, lietuviešu, pakistāniešu, japāņu, poļu, arābu, indonēziešu, čīliešu, ēģiptiešu, portugāļu, amerikāņu u.c. zinātnieki konferencē sniedza ziņojumus ne tikai par pētījumiem psiholoģijā un socioloģijā, bet arī ekonomikā. Katra no konferenču dienām sākās ar plenārsēdi un turpinājās sekcijās.

Konferences dalībnieki tika iepazīstināti arī ar Latvijas Valsts Pētījumu programmu EKOSOC-LV un īpaši ar sadaļu 5.2.3.

Konferencē apspriestais liecina, ka arvien nozīmīgāki kļūst starpdisciplinārie pētījumi ar daudzu universitāšu līdzdalību. Diskusijas liecina, ka mums ir daudz saskarsmes punktu. Doktorantu pētījumu tēmas ir līdzīgas vairākās valstīs, kas ļauj veikt , piemēram, kopējas aptaujas un vairāku valstu salīdzinājumus. Tas savukārt, nodrošina labas publikācijas Scopus un Web of Science žurnālos, kā arī bagātina pašus promocijas darbus. Arī akadēmiķei izdevās izveidot šādus zinātniekus kontaktus., kas ļauj veidot pētnieku komandas arī Horizonts -2020 projektu pieteikumiem.

Prezentācija

Powered by Elxis - Open Source CMS