Profesore B. Rivža konferencē Bulgārijā prezentē pētījumu par Baltijas jūras austrumu krasta valstu lauku dzīvotspēju

13-07-2017

LLU profesore un LZA LMZN priekšsēdētāja Baiba Rivža piedalījās 17. Starptautiskajā starpdisciplinārajā Ģeo - konferencē „SGEM 2017" (17th International Scientific Geo-Conference SGEM 2017), kura norisinājās laikā no 27.jūnija līdz 6. jūlijam Albenā (Bulgārija). Konferenci organizēja Bulgārijas Zinātņu akadēmija, tā tiek rīkota jau 17. reizi. Konferences publikācijas iekļautas Scopus un citās datu bāzēs (Hirša indekss - 5, SJR indekss - 0.195).

Konferencē piedalījās ap 700 dalībnieku no dažādām valstīm, Latviju pārstāvēja trīs augstskolas: Latvijas Lauksaimniecības Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Ventspils Augstskola. Konferences laikā notika intensīvs darbs vairākas paralēlās sekcijas, darba grupās, kā arī dažādi neformālie pasākumi un noderīgas tikšanās ar citu valstu pārstāvjiem par kopīga raksta un praktiska pētījuma sagatavošanas iespējām ar profesoriem A. Mihalcevu (Rumānija) un I.Krasnigi (Kosova) VPP EKOSOC- LV ietvaros.

Profesore B. Rivža konferencē piedalījās ar diviem rakstiem un referātu: ‘'Baltijas jūras austrumu krasta valstu lauku dzīvotspējas ekspertu novērtējuma salīdzinošā analīze'' (pētījums tapis ar VPP programmas EKOSOC- LV atbalstu) un vadīja sekciju „Ekoloģijas ekonomika". Konferences organizatori atzina prof. B. Rivžu kā labāko sekcijas vadītāju.

Pēdējā atjaunošana 13-07-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS