LZA viesojas Zviedrijas vēstniece Latvijā

29-11-2017

28. novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā iepazīšanās vizītē bija ieradusies Zviedrijas Karalistes vēstniece Latvijā Annika Jagandere (Annika Jagander). Tikšanās piedalījās LZA prezidents Ojārs Spārītis, viceprezidents Andrejs Krasņikovs, akadēmiķes Raita Karnīte un Baiba Rivža.

Vēstniece uzklausīja akadēmijas pārstāvju sniegto informāciju par sadarbības projektiem ar Zviedrijas institūcijām dažādās zinātņu nozarēs, arī kopējo Eiropas Savienības un citu projektu ietvaros. Latvijas zinātniekiem ir bijusi laba sadarbība ar Zviedrijas speciālistiem gan mākslas restaurācijas, arhitektūras, gan inženierzinātņu un sociālo zinātņu jomā.

Daudzas sadarbības jomas būtu vēlams uzlabot un veicināt, tai skaitā ar Karalisko Zviedrijas Inženierzinātņu akadēmiju (Royal Swedish Academy of Engineering Sciences), kā arī ar Karalisko Zviedrijas humanitāro zinātņu, vēstures un senlietu akadēmiju (The Royal Swedish Academy of Letters, History and Antiquities), kas ir viena no Latvijas Zinātņu akadēmijas partnerorganizācijām. Tikšanās laikā izskanēja priekšlikums pārskatīt un izanalizēt līdzšinējo sadarbību starp Zviedrijas un Latvijas organizācijām, lai iegūtie dati kalpotu par pamatu jaunu sadarbības veidu identificēšanai vai līdzšinējo iestrāžu attīstībai.

Foto - Kristaps Broks

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV1050
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV
https://www.facebook.com/latvijaszinatnuakademija

Zviedrijas Karalistes vēstniece Annika Jagandere

Zviedrijas Karalistes vēstniece Annika Jagandere, LZA prezidents Ojārs Spārītis

Powered by Elxis - Open Source CMS