Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas ( LAPA) gada kopsapulce

12-02-2018

9. februārī Latvijas Universitātes (LU) notika Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas ( LAPA) gada kopsapulce, kurā plaši pārstāvēta ir Latvijas augstskolu profesūra. Referātu par asociācijas gada veikumu un nākotnes izaicinājumiem nolasīja asociācijas valdes priekšsēdētāja, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) akadēmiķe  Baiba Rivža, ieskatu profesūras attīstībā Latvijā sniedza  Rīgas Tehniskās Universitātes (RTU) pētniece Alīda Zigmunde. Par profesūras uzdevumiem, prestižu un atalgojumu ārzemēs stāstīja Banku Augstskolas  profesore Tatjana Volkova, bet diskusija piedalījās   Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs profesors Jānis Vucāns un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, kā arī studentu pārstāvis Arkādijs Zvaigzne.

Par tuvo studiju  akreditāciju  informēja Akadēmiskā informācijas centra pārstāve Jolanta Silka.

Vienprātīgs atbalsts no 14 augstākās un zinātnes organizācijām, tai skaitā arī no LAPA tika pausts Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājas Dr. oec. Laimdotas Straujumas iniciatīvai noteikt 2019. gadu par Latvijas Nacionālās augstākās izglītības un zinātnes sistēmas simtgades gadu, ar atbilstošu finanšu segumu. (Šo prioritātes ideju pēc kopsapulces savas lekcijas noslēgumā atbalstīja arī Valdis Dombrovskis- Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos).

Apsveikuma vārdus un laba vēlējumus profesoriem Latvijas simtgades gadā teica LU rektors Indriķis Muižnieks un Izglītības un Zinātnes ministrijas pārstāvis Andis Geižāns, kā arī rakstisks apsveikums bija saņemts no LZA prezidenta Ojāra Spārīša.

Kopsapulces noslēgumā LAPA gada balva tika pasniegta profesorei Baibai Rivžai.

LAPA priekšsēdētāja, LZA akadēmiķe Baiba Rivža: Profesūra Latvijas un Eiropas augstākās izglītības telpā (pdf)

Pēdējā atjaunošana 13-02-2018
Powered by Elxis - Open Source CMS