LZA akadēmiķe Baiba Rivža un LZA korespondētājlocekle un LLU rektore Irina Pilvere piedalījās NordForsk Baltijas - Ziemeļvalstu seminārā Oslo (Norvēģija)

20-04-2018

LZA akadēmiķe B. Rivža un LZA korespondētājlocekle un LLU rektore I. Pilvere no 8. līdz 9. aprīlim piedalījās NordForsk Baltijas - Ziemeļvalstu seminārā Oslo (Norvēģija). NordForsk ir izveidojusi Ziemeļvalstu Ministriju Padome pirms 13 gadiem, galvenās jomas ir pārrobežu pētniecības projektu finansēšana vides zinātnē, dzīvības zinātnē (lauksaimniecībā un mežsaimniecība, veterinārmedicīnā u.c.), bet šobrīd īpaša uzmanība tiek veltīta ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanai, daudznozaru un starpdisciplināriem pētījumiem.

Ziemeļu kolēģi diskusijai bija izvēlējušies vairākus galvenos jautājumus - bioekonomika, digitalizācija, reģionu un lauku attīstība. Savā pieredzē dalījās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu pārstāvji no ministrijām, universitātēm un zinātniskajiem institūtiem. Latviju pārstāvēja L. Ābele (Liepājas Universitāte), D. Blumberga (RTU), D. Stepanovs (IZM), J. Kloviņš un T. Juhna (LZP), I. Pilvere (LLU), K. Sirmā (ZM), B. Rivža (LZA) u.c. Profesore B. Rivža referēja par lauku reģionu attīstību, akcentējot zināšanu ekonomikas lomu lauku attīstībā.

NordForst dalībnieki vēlas paplašināt sadarbību ar Baltijas valstīm. Tuvākais solis ir Norvēģijas - Igaunijas projekts, kur Latvija var pieteikties kā partneris. Lielu lomu ziemeļu pārstāvji piešķir inovācijas atbalsta projektiem, kā arī iesaka Baltijas valstīm izveidot kopīgu programmu.

LZA akadēmiķes B. Rivžas prezentācija (pdf)

Pēdējā atjaunošana 23-04-2018
Powered by Elxis - Open Source CMS