Zīlītes atskārsmes

23-11-2008

 Kā šogad audzis ļurļaks?

Kārtējo reizi televīzijas ziņās izdzirdot, ka Latvijā atkal atklāta kāda marihuanas audzētava, Zuzanna Zīlīte devās pie pazīstamiem botāniķiem profesora Artura Mauriņa un docenta Edgara Vimbas, lai noskaidrotu, kas ir marihuana. Augs vai viela? “Protams, viela!” abi zinību vīri iesaucās vienā balsī. “Teikt, ka aug marihuana, ir tas pats, kas apgalvot, ka tīrumā aug pīrādziņi,” teica prof. A. Mauriņš.

Ja tā, tad Zīlīte domā tālāk. No graudiem un kartupeļiem dzen to, ko oficiālā ražotnē sauc par spirtu, bet pašmāju pratēji – par kandžu, ļergu (sinonīmi: ļurļaks, kumeļa spēriens, grāvja sapnis, Amālijas atraugas). Tātad, runājot par graudiem, pilnīgi droši un pareizi var zemkopim jautāt, kāda šogad bijusi ļurļaka raža.

E. Vimba vēl piebilda, ka sevišķi izglītoti žurnālisti kaņepi sauc par kanabisu (pēc latīņu Cannabis). Zīlīte arī grib būt izglītota, tādēļ ir sacerējusi stāstiņu.

Stāstiņš par Gallina Blanca sūro likteni

Cannabis pudurā sēdēja Felis catis un uzmanīja ceļu, pa kuru no makšķerēšanas bija jāatgriežas Homo sapiens ar kādām Pisces. Pa to laiku mežmalā Canis familiaris trenkāja Vulpes vulpes, kura bija mēģinājusi aiznest mūsu Gallus gallus, vārdā Gallina Blanca.

Starp citu, vai jūs zināt, ka no aptieku plauktiem pazudusi pilnīgi nekaitīgā ārtnieciskās salvijas tēja, un tikai pazīstama aptieķniece kā lielu dārgumu to jums izvilks no pagaldes, vispirms labi apskatīdamās, vai nav ienācis kāds narkomānam līdzīgs. Tas atgādina E. Vimbas stāstīto, ka pēc palaistās ziņas, ka vienas elektriskā dzelzceļa stacijas rajonā atrastas haluciogēnās sēnes, viņam atnestas noteikšanai piecas dažādas suņusēnes. Trīs atkritušas uzreiz, viena vēlāk, bet vai tāpēc tās palikušas nesalasītas?

Pēdējā atjaunošana 23-11-2008
Powered by Elxis - Open Source CMS