Latvijas Zinātņu akadēmijā viesojas Korejas Republikas diplomātiskie pārstāvji

30-07-2018

Lai iepazītos ar mūsu zemes zinātnes aktualitātēm un stādītos priekšā Latvijas zinātnieku sabiedrībai Latvijas Zinātņu akadēmiju šā gada 27. jūlijā apmeklēja mūsu valstī nesen akreditētais Korejas Republikas vēstniecības Latvijā vadītājs Seons-Džin Hans (Seong-Jin Han) ar administratīvo asistentu Seonžinu Ču (Seongin Chu).

Augstais viesis pēc ekonomikas studijām Maskavā jau divas reizes ir ticis akreditēts darbam Krievijā un vienu reizi Kazahstānā, tādēļ bija patīkami pārliecināties, ka diplomātam par Baltijas un Rietumeiropas valstīm ir zināmi priekšstati, kurus mēs - Ojārs Spārītis, akadēmiķi Ivars Kalviņš (AS „OlainFarm" padomes priekšsēdētājs) un Andris Šternbergs (LU Cietvielu fizikas institūta direktora vietnieks zinātniskajā darbā), kā arī LZA Ārējo sakaru daļas darbinieks Kristaps Broks - jūtami paplašinājām. Latvijas zinātnes pārstāvji pietiekami labi apzinās Korejas Republikas milzīgo ieguldījumu zinātnē un izglītībā, ar kuru tiešā veidā korelē šīs zemes sasniegumi augstajās tehnoloģijās, fundamentālajā un lietišķajā zinātnē. Abpusēji ieinteresētā sarunā tika iezīmētas turpmākās potenciālās sadarbības trajektorijas un interešu zonas, uzskatāmā veidā viesu uzmanībai piedāvājot Latviešu zinātnieku sasniegumu veiksmes stāstus Latvijas Organiskās sintēzes un LU Cietvielu fizikas institūtos.

Pēc ieraksta LZA Viesu grāmatā viesi atvadījās, apsolot visdrīzākajā laikā saskaņot vizītes abos izcilajos pētnieciskajos centros un darīt to arī citos ievērojamākajos Latvijas zinātniskajos institūtos.

LZA prezidents Ojārs Spārītis

Powered by Elxis - Open Source CMS