Izstādes

6-12-2008

Sarmīte Dzilna

“Odesas vernisāža“ – Latvijas Akadēmiskajā bibliotēkā

Divu izcilu un Ukrainā plaši pazīstamu Odesas mākslinieku – Vasīlija Poņikarova un Valentīna Gnatovska mākslas darbu izstādi atklāja 4.novembrī Latvijas Akadēmiskajā bibliotēkā Lielvārdes ielā 24. Izstādi organizēja Latvijas Republikas Goda konsulāts Odesā sadarbībā ar Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas Ukrainas Informācijas centru.

Vasīlija Poņikarova akvareļi pārsteidza ar savām apbrīnojami krāšņajām ziedu kompozīcijām un dabas skatiem. Ar košo krāsu gammu darbi izstaroja dabas harmoniju un prieku, liekot mums ieraudzīt pasaules gaišumu un skaistumu. Mākslinieks virtuozi pārzina visus akvareļa mākslas noslēpumus. Viņam ir liela izstāžu pieredze, jo darbus pazīst gan Ukrainā, gan arī ārpus tās robežām, un tie atrodas Odesas, Harkovas, Kijevas, Hersonas un citu Ukrainas pilsētu muzejos.

Valentīna Gnatovska – izcila batikas mākslas meistara darbi aizrāva apmeklētājus ar interesantajām un saulainajām kompozīcijām uz zīda. Smalki izstrādātie darbi neatstāja vienaldzīgu nevienu izstādes apmeklētāju.

Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere atklāšanas runā pastāstīja, kā veidojās izstādes projekts un kā tas īstenojās dzīvē. Latvijas Republikas Goda konsule Odesā Olena Aleksjenko plašāk raksturoja abu mākslinieku daiļradi un izteica gandarījumu par iespēju parādīt šo izstādi mākslas cienītājiem Rīgā.

Pēdējā atjaunošana 6-12-2008
Powered by Elxis - Open Source CMS