LĪDZ 18. JANVĀRIM LZA APSKATĀMA ILZES SMILDZIŅAS DARBU IZSTĀDE

10-01-2019

Vēl dažas dienas - līdz 18. janvārim - LZA otrā stāva izstāžu zālē apskatāma mākslinieces Ilzes Smildziņas darbu izstāde "Tāle".

Māksliniece ir piedalījusies dažādos internacionālos konkursos un projektos, tostarp "ArtParis" mākslas izstādē, pārstāvot Saatchionline mākslas galeriju (2011), 6. Pekinas Starptautiskājā Mākslas biennālē (2015), "Paint One Another Know One Another" konkursa izstādē Pekinā (2016), Art Gemini konkursa finālistu izstādē Londonā (2017, 2018), kā arī mākslas simpozijos Francijā, Baltkrievijā, Somijā, Indijā un Kiprā. Savas karjeras laikā māksliniece ir rīkojusi arī vairākās personālizstādes. I. Smildziņas mākslas darbi atrodami privātkolekcijās Kanādā, Beļģijā, Francijā, Zviedrijā, Vācijā, Īrijā, ASV, Baltkrievijā un Latvijā, Ķīnas Nacionālās mākslinieku asociācijas kolekcijā un Luciano Benetton kolekcijā.

Savos darbos māksliniece atspoguļo pasauli mums visapkārt, vienmēr iekļaujot simbolisma elementus. Vai tās būtu sapņainas debesis, vai ikdienišķas pilsētas ainas, objektu vieglās formas un krāsas ar maigiem gaismas pieskārieniem rada šķietamas ilūzijas efektu, ļaujot vaļu fantāzijas lidojumam. Ilzes Smildziņas mākslas darbu radītā noskaņa atgādina par to, cik dzīve ir mainīga, un par nepieciešamību novērtēt ik mirkli.

Avots - LZA mājaslapa

Foto - J. Brencis

Powered by Elxis - Open Source CMS