ATVĒRTS ERA-NET PROEJKTU KONKURSS NEIRODEĢENERATĪVO SLIMĪBU JOMĀ

25-01-2020

Izsludināts Apvārsnis 2020 programmas ERA-NET Cofund aktivitātes JPCOFUND2 projektu konkurss par tēmu "Jaunas attēldiagnostikas un smadzeņu stimulācijas metodes un tehnoloģijas neirodeģeneratīvajām slimībām". Pieteikšanās notiek divās kārtās, un projektu iesniegšanas termiņš pirmajā kārtā ir 2020. gada 3. marts.

No projektu pieteicējiem sagaida starptautiskus pētījumus par jauno un uzlaboto attēldiagnostikas metodēm, tādām kā magnētiskās rezonanses, pozitronu emisijas tomogrāfijas, molekulārās attēlveidošanas inovatīvajām iespējām. Projektos var pētīt smadzeņu stimulācijas metodes - dziļo smadzeņu stimulāciju, neiromodulāciju, transkraniālo magnētisko stimulāciju un fokusēto ultraskaņas lietojumu, šo stimulācijas metožu lietošana atkarīga no atbilstošas attēldiagnostikas.

Konkurss atbalsta pētījumus par šādām slimībām:

  • Alcheimera slimība un citas demences formas
  • Parkinsona slimība un ar PS saistītas saslimšanas
  • Prionu izraisītas slimības
  • Motoriskā neirona slimības
  • Hantingtona slimība
  • Spino-cerebellāra ataksija
  • Spinālā muskuļu atrofija

 

Konkursā piedalās finansējošās institūcijas no Austrālijas, Beļģijas, Kanādas, Čehijas Republikas, Dānijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Ungārijas, Īrijas, Izraēlas, Itālijas, Latvijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovēnijas, Spānijas, Zviedrijas, Turcijas un Apvienotās Karalistes.

VIAA piedalās kā zinātni finansējošā institūcija, nodrošinot konkursā atbalstīto starptautisko pētniecības projektu finansējumu Latvijas dalībniekiem. Projektiem paredzēts līdzfinansējums no programmas Apvārsnis 2020.

Sīkāka informācija pieejama VIAA tīmekļvietnes sadaļā ERA-NET projekti JPCOFUND2.

Papildu informācija:
Uldis Berķis
VIAA Pētniecības starptautisko programmu nodaļa

Powered by Elxis - Open Source CMS