IN MEMORIAM

25-01-2020

JĀNIS LATVIETIS
(15.02.1918-10.01.2020)

Aizgājis mūžībā LZA Goda loceklis, Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas loceklis, Valsts emeritētais profesors, Dr.habil.agrJānis Latvietis.

Visu savu aktīvo zinātnieka mūžu J. Latvietis nostrādājis Latvijas Lauksaimniecības universitātē (agrāk - Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā). Viņa interese par pedagoģisko darbu veicināja darboties gan Latvijas augstskolu profesoru asociācijā, gan Latvijas akadēmisko mācībspēku un zinātnieku asociācijā. J. Latvietis ir 1991. gada izdevniecības Zvaigzne izdotās grāmatas "Lauksaimniecības dzīvnieku ēdināšana" autors. Viņa zinātniskās intereses vienmēr bija saistītas ar lauksaimniecības dzīvniekiem. J. Latvietis bija Latvijas Zootehniķu biedrības biedrs.

Atmodas laika sākumā J. Latvietis aktīvi iesaistījās Latvijas zinātnes reorganizācijas darbā un bija viens no 50 Latvijas zinātnieku savienības (LZS) dibinātājiem. 1994. gadā Jānis Latvietis saņēma LZA pirmā prezidenta Paula Lejiņa balvu par pētījumu kopu "Lopbarība un dzīvnieku ēdināšana". Savulaik J. Latvietis aktīvi darbojās arī mildronāta izpētes procesā teļiem un mājputniem un parādīja mildronāta pozitīvo lomu dzīvnieku izturībā pret slimībām, kas pavēra ceļu uz mildronāta kardiopretektīvās darbības izpēti.

Sit tibi terra levis!

Latvijas Zinātņu akadēmija

Powered by Elxis - Open Source CMS