RTU SADARBOSIES AR INDUSTRIJU UN AUGSTSKOLĀM, VEICINOT INOVATĪVĀS PĒTNIECĪBAS

25-01-2020

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ar Latvijas Aviācijas asociāciju un divām augstskolām - Transporta un sakaru institūtu un Rīgas Aeronavigācijas institūtu - sadarbosies, veicinot inovatīvās pētniecības attīstību aviācijā. To apstiprina 10. janvārī parakstītais sadarbības līgums, apņemoties nodrošināt viedokļu līderību Eiropas aviācijā. 

Viena no pirmajām aktivitātēm - 21. maijā asociācija un augstskolas rīkos Rīgas Aviācijas foruma zinātnisko konferenci, kas būs veltīta nozares ilgtspējīgas attīstības jautājumiem. 

Kopējās iniciatīvas izaicinājums ir veicināt jaunu, ar aviācijas nozari saistītu promocijas darbu izstrādi Latvijā. Zinātniskās konferences organizēšana kopā ar biznesa forumu ir iespēja jaunajiem zinātniekiem un mācībspēkiem satikties ar vadošajiem nozares uzņēmējiem un dalīties ar idejām, kas varētu veicināt inovatīvu projektu īstenošanu un atbalstīt Latvijas aviācijas konkurētspēju globālajā tirgū.

Konferencē plānotas vairākas meistarklases, kuras, kā iecerēts, vadīs pasaulē pazīstami zinātnieki. Tiks aicināti uzstāties pētnieki, kuru zinātniskā darbība ir saistīta ar aviāciju, sākot no vadībzinībām un tālvadības gaisa kuģu izstrādes līdz matemātiskās modelēšanas un ekonometrisko metožu pielietojumam aviācijā.

Lai veicinātu zinātnisko darbu prezentācijas, labākie darbi tiks publicēti Viļņas Ģedimina universitātes izdotajā zinātniskajā žurnālā, kas ir indeksēts starptautiskajās zinātniskajās datu bāzēs. 

Avots - RTU

Powered by Elxis - Open Source CMS