IZSLUDINĀTA PIETEIKŠANĀS ZINĀTNES JAUNUZŅĒMUMU KONKURSAM

25-01-2020

Zinātnes jaunuzņēmumu lielā iespēja tapt pamanītiem ir klāt! Sākusies pieteikšanās jaunuzņēmumu konkursam, kura fināls notiks zinātnei veltīta starptautiska pasākuma "Deep Tech Atelier" ietvaros.

Zinātnes jaunuzņēmumu konkursu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Komercializācijas reaktoru (akselerācijas fonds, kas fokusējas tieši uz zinātnes jaunuzņēmumu attīstīšanu). Pasākuma ietvaros tas allaž piesaista gan investorus, gan mentorus un korporācijas, kuras interesē sadarbība ar jaunuzņēmumiem. Konkurss ir laba iespēja parādīt sevi un piesaistīt gan finansējumu, gan partnerus, kā arī pretendēt uz iekļūšanu "Komercializācijas reaktora" akselerācijas programmā.

Konkursam tiks pieņemti pieteikumi no jaunuzņēmumiem, kuru idejas un darbības pamatā ir zinātne vai inženierzinātne. Turklāt tiks pievērsta uzmanība uzņēmuma attīstības stadijai - jaunuzņēmumam ir jābūt agrīnā stadijā ar laboratorijas līmeņa prototipu. Tas nozīmē, ka uzņēmumā vēl nenotiek pārdošana. Biznesam ir jābūt vērstam uz B2B segmentu. Komandā ir jābūt gan zinātniekam, gan biznesa attīstītājam. Protams, biznesa idejai ir jābūt ar augstu izaugsmes potenciālu. Uzņēmuma dibināšana nav obligāta.

Lai pieteiktos jaunuzņēmumu konkursam, interesenti līdz 10. martam ir aicināti aizpildīt pieteikšanās formu. 20. martā tiks izziņoti pusfinālisti, kuri kāps uz skatuves 3. aprīlī "Deep Tech Atelier" ietvaros. Dienu vēlāk žūrija izziņos uzvarētājus.

Vairāk informācijas par tehnoloģiju konferenci "Deep Tech Atelier" , kas šogad notiks 3. un 4. aprīlī, Labs of Latvia tīmekļvietnē.

Pasākums tiek īstenots LIAA projekta "Inovāciju motivācijas programma"  ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Avots - Labs of Latvia

Powered by Elxis - Open Source CMS