ČEHIJAS VĒSTNIECES VIZĪTE LATVIJAS ZINĀTŅU AKADĒMIJĀ

8-02-2020

2020. gada 29. janvārī LZA apmeklēja Čehijas Republikas vēstniece Latvijā Jana Hinkova (Jana Hynková) un Čehijas Republikas vēstniecības misijas vadītājas vietniece Marta Huškova (Marta Hušková). Ar vēstnieci Hinkovas kundzi un viņas kolēģi Huškovas kundzi tikās LZA prezidents Ojārs Spārītis, akadēmiķe Anna Stafecka, Latvijas Kultūras koledžas direktora vietniece starptautiskās sadarbības jautājumos Gita Seņka, LZA Starptautisko sakaru nodaļas vad. Ilze Trapenciere un starptautisko sakaru organizators Kristaps Broks.

Sanāksmē apsprieda Čehijas un LZA sadarbības iespējas, analizēja LZA un Čehijas ZA kopīgos sadarbības projektus, kā arī apsprieda iespējas abu valstu Zinātņu akadēmiju sadarbības paplašināšanai (Mobility+) papildus esošajam Zinātņu akadēmiju sadarbības līgumam. Vēstnieces kundze informēja, ka 2021. gadā apritēs 100 gadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Latvijas Republiku un Čehiju. Paredzēts, ka šo gadadienu atzīmēs ar vairākām aktivitātēm, un rosināja apsvērt ierosinājumus dažādu interesantu pasākumu iniciēšanai. Vēstnieces kundze informēja par gaidāmo Čehijas Zinātņu akadēmijas prezidentes Prof. Evas Zažimalovas (Eva Zažimalová) iespējamo vizīti LZA 2020. gada maijā.

LZA prezidents pastāstīja par LZA darbības aktualitātēm, zinātniskās pētniecības galvenajiem darba virzieniem. Puses vienojās par sadarbību zinātnē un inovāciju izmantošanu tautsaimniecībā.

Ilze Trapenciere,
LZA Starptautisko sakaru nodaļas vadītāja

Foto - K. Broks


Čehijas Republikas vēstniece Latvijā Jana Hinkova


No kreisās: LZA prezidents Ojārs Spārītis, Čehijas Republikas vēstniece Jana Hinkova, akadēmiķe Anna Stafecka, LZA Starptautisko sakaru nodaļas vad. Ilze Trapenciere, Latvijas Kultūras koledžas direktora vietniece Gita Seņka

Powered by Elxis - Open Source CMS