LZA APBALVO 2019. GADA ZINĀTNES SASNIEGUMU AUTORUS

8-02-2020

Šī gada 6. februārī, plkst. 16.00 Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) norisinājās 2019. gada nozīmīgāko sasniegumu zinātnē autoru un autoru kolektīvu apbalvošanas ceremonija, kurā piedalījās izcilāko sasniegumu autori un autoru kolektīvi, valsts un valdības amatpersonas, uzņēmēji, akadēmisko aprindu, zinātnisko institūciju un sabiedrības pārstāvji. Izvērtējot konkursam par 2019. gada nozīmīgākajiem zinātnes sasniegumiem iesniegtos 44 pieteikumus, 2019. gada nogalē Latvijas Zinātņu akadēmija nosauca desmit nozīmīgākos sasniegumus Latvijas zinātnē, kā arī piešķīra septiņus LZA Prezidenta atzinības rakstus. Uzvarētāju vidū ir Latvijas vadošo zinātnisko institūciju pētnieku veikums, gan teorētiskie, gan lietišķie pētījumi atspoguļo mūsdienu zinātnes starpnozaru raksturu, kā arī apliecina Latvijas un ārvalstu zinātnieku veiksmīgo sadarbību.

Zinātnes sasniegumu izvērtēšanu Latvijas Zinātņu akadēmija veic kopš 2002. gada. Gadu gaitā par LZA organizētā zinātnes sasniegumu konkursa popularitāti Latvijas zinātniski pētniecisko institūciju vidē un akadēmiskajās aprindās liecina stabilais konkursa dalībnieku skaits un pieteikumu nemainīgi augstā zinātniskā kvalitāte.

Latvijas Zinātņu akadēmija izsaka pateicību AS "Balticovo", AS "Latvijas Finieris", holdingkompānijai "LNK Group", AS "Latvenergo", AS "Latvijas Gāze", LVMI "Silava", kā arī LR Zemkopības ministrijai par sniegto atbalstu apbalvošanas ceremonijas organizācijā! Ar 2019. gada nozīmīgākajiem zinātnes sasniegumiem aicinām iepazīties LZA tīmekļvietnē: https://ej.uz/zinatnes_sasniegumi_2019 .

Ilze Stengrevica, LZA sabiedrisko attiecību speciāliste


Laureātu un LZA prezidenta atzinības rakstu saņēmēju kopbilde     

Foto J. Brencis

Pēdējā atjaunošana 8-02-2020
Powered by Elxis - Open Source CMS