VIAA AICINA RŪPĪGI IZVĒRTĒT COVID-19 RISKUS ĀRVALSTU PROJEKTU AKTIVITĀŠU ĪSTENOŠANĀ

6-03-2020

Ņemot vērā jaunā koronavīrusa Covid-19 izplatību un konstatētos saslimšanas gadījumus ne tikai Āzijas, bet arī Eiropas valstīs, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) aicina visus starptautisko programmu un projektu atbildīgās personas un dalībniekus rūpīgi izvērtēt riskus, un, pieņemot lēmumus par došanos mobilitātēs vai citās projektu aktivitātēs uz ārzemēm, sazināties ar VIAA starptautisko programmu koordinatoriem.

Covid-19 vīrusa izplatīšanās Eiropā nenoliedzami ir radījusi ietekmi arī uz starptautisko programmu projektu īstenošanu. Aicinām projektu īstenotājus, nosūtošās vai uzņemošās organizācijas vērtēt situācijas dinamiku un sekot dalībvalstu oficiālajām norādēm par došanos uz vai no vīrusa skartajām valstīm un reģioniem.  Ņemot vērā partnerorganizāciju valstu nacionālos ceļojumu ierobežojumus (ja tādi ir vai tuvākajā laikā rodas), projektu īstenotājiem jāizvērtē starptautisko aktivitāšu īstenošana, visiem projekta partneriem vienojoties par to atcelšanu vai pārcelšanu.

Aicinām par visiem tehniskajiem vai citiem ar projekta īstenošanas aktivitātēm un to izmaiņām saistītiem jautājumiem kontaktēties ar konkrētā projekta koordinatoru VIAA.

Pasaulē un Eiropā strauji mainās Covid-19 infekcijas skarto teritoriju saraksts. Lūdzam sekot līdzi situācijas attīstībai: Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra informāciju un Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām, kā arī iepazīties ar ceļojuma brīdinājumiem Ārlietu ministrijas tīmekļvietnē. 

Powered by Elxis - Open Source CMS