PIEEJAMI MATERIĀLI NO VEBINĀRIEM PAR ATVĒRTO ZINĀTNI

30-04-2020

16. aprīlī plašu interesi izraisīja ar Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas Apvārsnis 2020 projekta OpenAIRE-Advance atbalstu organizētie tiešsaistes semināri par atvērto zinātni, kurus tiešsaistē apmeklēja vairāk nekā 160 dalībnieku. Visiem interesentiem ir pieejami vebināru ieraksti un prezentētie materiāli.

Tiešsaistes pirmajā seminārā "Atvērtā zinātne. FAIR principi pētniecības datu pārvaldībai. Eiropas atvērtās zinātnes mākonis - EOSC" (Open Science. FAIR principles for research data management. European Open Science Cloud - EOSC) dalībnieki uzzināja par atvērtās zinātnes jēdzienu dažādos aspektos, atvērtās pieejas pētniecībā ideju pirmsākumiem, Eiropas atvērtās zinātnes mākoni (EOSC) un EOSC Nordic projektu, kā arī par FAIR principiem datu pārvaldībā.

Vebināra "Atvērtā zinātne. FAIR principi pētniecības datu pārvaldībai. Eiropas atvērtās zinātnes mākonis - EOSC" (Open Science. FAIR principles for research data management. European Open Science Cloud - EOSC) ieraksts

Tiešsaistes otrajā seminārā "Apvārsnis 2020 un Apvārsnis Eiropa prasības atvērtās zinātnes kontekstā" (Horizon 2020 and Horizon Europe requirements in the Open Science context) dalībnieki izzināja jautājumus, kas saistīti ar pētniecības un inovāciju programmu Apvārsnis 2020 un Apvārsnis Eiropa prasībām publikāciju un datu nodrošināšanai atvērtā piekļuvē, kā arī par iespējām tās realizēt.

Vebināra "Apvārsnis 2020 un Apvārsnis Eiropa prasības atvērtās zinātnes kontekstā" (Horizon 2020 and Horizon Europe requirements in the Open Science context) ieraksts

Tiešsaistes semināru darba programma un prezentācijas pieejamas Pasākumu sadaļā.

Papildu informācija:

Laura Bužinska, VIAA A2020 NKP vecākā eksperte

Powered by Elxis - Open Source CMS