RTU STUDENTI GLĀZGOVĀ PREZENTĒS PROTOTIPUS NOTEKŪDEŅU ATTĪRĪŠANAI UN BIOENERĢIJAS RAŽOŠANAI

12-06-2020

Dažādu nozaru un līmeņu studentu un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) mācībspēku sadarbībā top prototipi un idejas risinājumiem bioenerģijas, notekūdeņu attīrīšanas, zemas enerģijas patēriņa ēku, kosmosa, sensora tehnoloģiju un robotikas jomās.

Aktivitāte tiek īstenota jau vairākus semestrus, pētniecības darbu vēršot dažādos virzienos. Izveidotas sešas studentu komandas. Izvērtējot studentu komandu darba progresu un veikumu, VIP 2020. gada pavasara sezonas noslēgumā par veiksmīgākajiem risinājumiem atzīts bioreaktora prototips, kas ļauj lietderīgi izmantot pārtikas atkritumus, un notekūdeņu attīrīšanas iekārtas prototips, kura darbības princips atdarina dabisku ekosistēmu.

Abi risinājumi vērsti uz dzīves kvalitātes uzlabošanu, samazinot ietekmi uz vidi. Komandām būs iespēja 2021. gada pavasarī savu darbu prezentēt starptautiskajā VIP Pecha Kucha konkursā, Glāzgovā.

VIP ir viena no vērienīgās programmas «Studentu inovāciju granti» (SIG) aktivitātēm. SIG (ERAF līdzfinansētais projekts Nr. 1.1.1.3/18/A/001 «RTU inovāciju granti studentiem») ir līdz šim nebijis projekts, ko RTU īsteno kopš 2019. gada, lai attīstītu studentos inovatīvo domāšanu, jaunrades prasmes un uzņēmējspēju. Studējošie, piedaloties VIP aktivitātē, saņem 200 līdz 228 eiro lielu ikmēneša stipendiju

Avots: www.rtu.lv

Pēdējā atjaunošana 12-06-2020
Powered by Elxis - Open Source CMS