Starptautiskā konference “Zinātnes attīstība pasaules finanšu krīzes apstākļos”

21-05-2009

Eiropas Lauksaimniecības, pārtikas un dabaszinātņu akadēmiju apvienības starptautiskā konference “Zinātnes attīstība pasaules finanšu krīzes apstākļos”  

Eiropas Lauksaimniecības, pārtikas un dabaszinātņu akadēmiju apvienība (turpmāk – Apvienība) aptver 18 dalībvalstu – Baltkrievijas, Bulgārijas, Horvātijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Krievijas, Slovēnijas, Zviedrijas un Ukrainas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas vai līdzīgas institūcijas, kas rotācijas kārtībā nodrošina diskusiju organizēšanu un rekomendāciju sniegšanu politikas veidotājiem par lauksaimniecības, pārtikas un dabas zinātņu aktuāliem jautājumiem Eiropā, veic kopīgus pētījumus, kā arī īsteno citus uzdevumus.

Ik pēc diviem gadiem prezidējošās valsts statuss tiek nodots kādai citai Apvienības dalībvalstij. 2008.gada 28.–31.maijā Latvijā jau norisinājās Apvienības V Ģenerālasambleja (turpmāk – Asambleja) un saistītais seminārs “Atjaunojamie enerģijas resursi, produkcija un tehnoloģijas”. Līdz ar Asamblejas organizēšanu Latvija ieguva Apvienības prezidējošās valsts statusu līdz 2010.gadam un par Apvienības prezidenti tika ievēlēta Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidente, akadēmiķe Baiba Rivža. Nākamā prezidējošās valsts titulu iegūs Ukraina.

Arī šogad aicinām piedalīties Apvienības starptautiskajā konferencē “Zinātnes attīstība pasaules finanšu krīzes apstākļos” (turpmāk – Konference) un tās ietvaros organizētajā diskusijā, kas norisināsies šī gada 28.–30.maijā, Latvijā, “Hotel Jurmala SPA” (Jomas iela 47/49, Jūrmala, LV–2015).

Pateicamies LR Zemkopības ministrijai un LR Izglītības un zinātnes ministrijai par sniegto finansiālo atbalstu konferences organizēšanai.

Konferences darbs tiek organizēts angļu valodā. Sīkāka informācija par Apvienību un tās organizētajām konferencēm pieejama mājas lapā www.euracadagri.com. E–pasts: Telefoni: 67223448, 26363506.

Powered by Elxis - Open Source CMS