Liberté, égalité, fraternité!

15-11-2015

Šo nedēļu Latvijā dēvē par patriotisma nedēļu. Skaistā un cildenā veidā to ievadīja Lāčplēša dienas pasākumi. Tajos godinājām Latvijas brīvības cīnītājus, kuri 20. gadsimta sākumā krita par cēlu mērķi - izveidot neatkarīgu Latvijas valsti. Šo patriotisma nedēļu ir paredzēts noslēgt ar Latvijas valsts proklamēšanas dienas pasākumiem 18. novembrī. Negaidīti Latviju, Eiropu un visu pasauli satricināja 13. novembra traģēdija Parīzē ar teroristu uzbrukumiem simtiem nevainīgu cilvēku.

Šodien, 15. novembrī, solidarizējoties ar Parīzes terora aktos cietušajiem un viņu tuviniekiem, sērojam arī Latvijā un apliecinām to ar pusmastā nolaistiem karogiem. Es pievienojos ASV prezidenta teiktajam, ka šai traģiskajā brīdī ir jāatceras, ka sauklis 'liberté, égalité, fraternité' nepauž tikai francūžu izlolotās vērtības, bet tās ir mūsu visu kopīgās vērtibas.

Latvijas Zinātņu akadēmijas un mūsu zemes zinātnieku vārdā apliecinu savu solidaritāti Francijai tās miera centienos un izsaku visdziļāko līdzjūtību no terora cietušajām ģimenēm. Vēlos paust pārliecību, ka tikai vienotībā, Eiropas valstu sadarbībā un kopīgā rīcībā Eiropas tautas spēs stāties pretim vardarbībai un uzvarēt terorismu jebkurās tā izpausmēs.

Dziļā cieņā, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis

Powered by Elxis - Open Source CMS